Cum susținem efortul intelectual

lecitinaDe multe ori ne găsim în situația în care nu mai putem face față eforturilor intelectuale de la servici și din familie. Cred că și voi ați avut situații în care se tot acumulau dosare sau sarcini pe biroul dumneavoastră, colegii vă bombardau cu noi sarcini, noi termene limită, și totul părea un infern. Cred că și voi ați avut momente în care vi se părea că toată lumea vrea ceva de la voi, că vrea o bucățică din voi. Că sperați că asta a fost ultima treaba pe care o aveați de făcut și când colo vă mai așteptau încă vreo doua trei sarcini la ușă.

Am avut o situație de acest fel anul trecut în vară, când pe fondul unui program intens, într-o echipă de vânzări a unei multinaționale, a trebuit să fac, după program, un efort intelectual, de a învăța pentru un examen extrem de important pentru cariera mea profesională. Și am trecut și eu prin ce v-am descris mai sus. După ce am trecut cu bine acel examen, a venit o altă etapă de învățare accelerată și de solicitare practică ce de asemenea, a dus la un stres mental impresionant pentru mine. La un moment dat aveam impresia că nu îmi mai încap în cap lucrurile pe care trebuia să le învăț, că nu mai țin minte mai nimic din ce învățasem în ziua precedentă. Și cei din jurul meu aveau așteptări….

Soluții sunt mai multe : somn în mod regulat și în cantitatea necesară, când este posibil…De câte ori în programul vostru nu a avut de suferit numărul orelor de somn ? Alimentația echilibrată este o altă soluție. Contează ce aducem în interior că materie primă pentru procesele biologice vitale. Sunt foarte importante fructele, legumele, plimbările în aer liber, vacanțele. Când este posibil…

Cum găsim soluția ?

Și cum viața nu e totdeauna ideală, de multe ori trebuie să găsim niște soluții intermediare. Așa am făcut și eu în cele două momente pe care le evocam mai sus : am recurs și la lecitină ca soluție pentru susținerea efortului intelectual. Lecitina are proprietatea de a facilita absorbția vitaminelor grupului B ce contribuie la susținerea proceselor de neuro-transmitere, de troficitate neuro-vasculară și astfel facilitează activitatea intelectuală intensă. Are un rol de anti-oxidare ce indirect contribuie la troficitatea nervoasă. Acest efect are beneficii și asupra vaselor sangvine unde combate formarea plăcilor de aterom, și astfel, oferă o funcționalitate optimă.

Sursele de lecitină sunt multiple în natură : nuci, mazăre, carne, soia. Însă pentru situația când avem nevoie de a concentra cantitățile, sau pentru situațiile în care nu avem timp de a prepara această hrană, ori este iarnă, soluția este lecitina supliment nutritiv. Sunt toate variantele de lecitină din comerț la fel ? Unii ar spune că da. Însă ca în orice, există diferențe, mici ar spune unii și că e numai marketing, nesemnificative ar spune alții. Eu pot spune că am văzut un efect superior la lecitina condiționată cu mai mulți fitonutrienți în tabletă, că efectul durează mai mult, că nu am avut alte efecte secundare, cum ar fi diaree cum am pățit la unele preparate.

Încă un lucru important : nu le luați seara după ora 18 pentru că veți mai putea dormi. Vă spun din experiență proprie. Dimineața, odată cu cafeaua este, după mine soluția optimă, deși producătorul produsului luat de mine recomandă a fi luată odată cu masa. Și dacă tot vorbim de producător, acesta este un standard „de facto” în industria suplimentelor nutritive. De altfel este inventatorul noțiunii de supliment nutritiv, prin proprietarul său inițial, dr. Carl Rehnborg.

Vă puteți convinge și voi luând și voi această lecitină, făcând clic pe butonul „Nutriție” și selectând Lecitină sau mai simplu aici .

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: