Schimbări la început de an

Știința din spatele schimbării și menținerii unui comportament benefic.

Un nou an, schimbări pozitive! Uneori, sentimentul unui nou început este exact ceea ce avem nevoie pentru a elimina obiceiurile negative și pentru a începe să facem alegeri mai sănătoase. Dar cât de des v-ați stabilit un obiectiv, v-ați străduit să-l îndepliniți și apoi ați renunțat?

În primul rând, fiți mai iertători cu dumneavoastră! Suntem oameni, este mai ușor să mergem mai departe atunci când nu suntem prea duri cu noi înșine. În al doilea rând, trebuie să știți că schimbarea comportamentului este un proces complex.

Studiile au demonstrat că oamenii trec printr-o serie de etape atunci când își schimbă comportamentul.

Durata de timp pe care o persoană o petrece în fiecare etapă variază, însă sarcinile necesare pentru a trece la următoarea etapă rămân aceleași. Progresul poate fi realizat într-un mod liniar sau neliniar. Adesea, oamenii reiau etapele sau revin de la ultimele etape la primele.

Înțelegând aceste faze, puteți înțelege mai bine ce este necesar pentru a vă schimba obiceiurile.

Cele cinci etape

1. Pre-contemplarea (etapa în care nu sunteți pregătiți)
Pre-contemplatorii sunt rezistenți la schimbări. Aceștia pot fi nemotivați sau demoralizați din cauza încercărilor de schimbare eșuate din trecut. Sau pur și simplu nu sunt informați despre gradul de nocivitate al comportamentului lor actual.

Exemplu: Nu știți că aveți un nivel de colesterol ridicat, astfel încât nu aveți nicio intenție de a vă schimba obiceiurile alimentare sau stilul de viață sedentar.

2. Contemplarea (etapa în care vă pregătiți)
În această etapă, oamenii își dau seama de comportamentul lor și doresc să se schimbe. Oamenii se blochează adesea la compararea argumentelor pro și contra și amână următorul pas: pregătirea pentru a lua măsuri.

Exemplu: Știți că ar fi bine să reduceți cantitatea de alimente prăjite pe care le consumați și să faceți mai multe activități fizice, însă sunteți copleșiți de modul în care să continuați.

3. Pregătirea (etapa în care sunteți pregătiți)

Acesta este momentul în care oamenii au un plan de acțiune și încep să facă următorul pas în viitorul apropiat, de obicei luna următoare.

Exemplu: Vă abonați la o sală de fitness și vă creați un plan de alimentație rezonabil cu un nutriționist autorizat.

4. Acționarea
În această etapă, oamenii au făcut schimbări măsurabile în ultimele șase luni.

Exemplu: Mergeți la sală de două ori pe săptămână, practicați un sport nou și respectați planul de alimentație.

5. Întreținerea
În acest moment oamenii încearcă să prevină recidivarea. Cu cât oamenii devin mai încrezători, cu atât este mai puțin probabil să recidiveze. Cercetătorii estimează că fazele de întreținere durează între șase luni și cinci ani. Schimbarea comportamentală completă durează mai mult decât credeați!

Exemplu: După șase luni de exerciții regulate, reducerea alimentelor prăjite și a cărnii roșii din dietă, ați reușit să vă mențineți colesterolul la un nivel normal.

Faceți o schimbare odată cu începutul noului an

Care sunt obiectivele dumneavoastră anul acesta și cum puteți aplica ce tocmai ați învățat pentru a le atinge?

  1. Pierderea în greutate?
  2. O dietă mai echilibrată?
  3. Îmbunătățirea bunăstării din interior și exterior?

Creați-vă un plan de acțiune și aflați cum puteți să vă folosiți de o oportunitate de a fi mai sănătos și să câștigați un venit rezidual din asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: