3 lucruri ca să fii un bunic/ă cool

for-reading-813666_1920

Chestia asta mi-a venit în minte auzind niște puști lăudându-se unul altuia, cum fac copii, cu bunicii fiecăruia din ei. Că al meu e mai cool, ba al meu…Știi tu…Cu toții am facut așa.

Și m-am întrebat : ce ar însemna oare pentru ei să fii cool ? Și plecând de la această întrebare am început să fac „research”. Să mă documentez. Și cred că în esență ar însemna :

  1. Să fii acolo pentru ei. Adică să petreci timp cu copii. De calitate ar fi condiția de bază. Să joci cu ei jocurile lor preferate. Chiar să dai în mintea copiilor. Îmi aduc aminte că cele mai faine amintiri cu bunicii mei le am de când o făceau pe-a cățelul, sau când jucau rolul unui personaj. Atunci când intrau în scenariul meu eram cel mai fericit. Și asta am observat și la puștii de azi. Mai ales că „social media” riscă să-i absoarbă ca un vortex dacă nu suntem atenți la ei. Ieșitul în parc, datul pe tobogan, evident al lor, al puștilor, :), mersul cu bicicleta, mersul la înot sunt activități la care poți participa și tu. Bașca faptul că așa poți afla cel preocupă pe copil, ce anturaj are, în mare, și ce înclinații și abilități are.
  2. Să-i spui sau să-i citești povești. Seara. Dar și în momentele de liniște, poate la somnul de prânz dacă ești prin preajmă, este extrem de plăcut pentru ei să le citești sau să spui povești. Dincolo de faptul că se va crea între voi o legătură specială, povestitor-ascultător, îi stimulezi imaginația și creativitatea. Pentru că ce fac ei când te ascultă ? Exact ! Își imaginează ce le spui tu acolo. Și astfel le dezvolți această abilitate pe lângă faptul că le sporești bagajul de cunoștințe. De povești e adevărat, dar este un exercițiu. Și cred că se va mai întâmpla un lucru : va adormi. Acuma e de văzut cine va adormi primul : tu sau el. 🙂
  3. Să ai un nivel de energie crescut. Un copil cere energie multă pentru că are energie multă pe care vrea să o consume alături de tine. Și ce crezi că se întâmplă dacă îi spui mereu că ești obosit/ă, că ai avut o zi grea la servici, că ai rapoarte de făcut…În primă fază se va bosumfla. Apoi poate va dezvolta niște reacții pe care nu ți le dorești : se izolează, se ascunde de tine…Ce-i de făcut ? O alimentație sănătoasă, cu multe fructe și legume, mai ales în sezonul lor, fără alcool și fără prea mulți excitanți, tutun, cafea, alții !!, un program de somn de cel puțin 5 ore jumate, iar dacă nu sunt suficiente suplimente nutritive și vitamine. Mai ales că la un moment dat și starea ta de sănătate s-ar putea să-ți ceară asta. Vitaminele din grupul B, vitamina D, dar și calciul și magneziul, precum și zincul pot să te ajute să ai un nivel de energie corespunzător cerințelor tinerei generații, tinerei domnițe sau tânărului domnișor. Și s-ar putea să pot să-ți spun mai multe despre astea, în cazul în care te interesează.

Iar când faci toate astea, cred că știi că va sări în sus de bucurie când te va vedea sau când va afla că va veni să stea cu tine, nu ? Dincolo de partea egoistă poate, este un lucru extrem e important să creezi o legătură specială în contextul căreia să vină și cunoștințele și educația și, în final, un tânăr sau o tânără de bază pentru societatea în care va trăi.

Tu ce părere ai ? Sau ce experiență ai cu acest subiect ? Mai sunt și alte lucruri de făcut pentru a fi cool ? Tu cum îți păstrezi nivelul de energie ridicat ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: