Efectul protectiv al nicotinei din ardeii grași ?!!

ardeiigrasisinicotinaCând am citit prima dată, am crezut că nu am înțeles bine engleza… Dar citisem și înțelesesem bine ! De aceea am tradus acest articol al doctorului Michael Greger, autorul cărții „Cum să nu mori”, tradusă și la noi. Pentru că vorbește de efectul benefic al nicotinei din ardeii grași !!!!

Lectură plăcută !

Boala Parkinson este o tulburare de mișcare care interesează 1% din populația noastră în vârstă și este cea de-a 14-a cauză principală de deces în Statele Unite. Deși nu știm cu adevărat cauza, știm că persoanele cu un istoric de fumat par să aibă doar jumătate din risc. Desigur, fumatul este foarte dăunător sănătății, orice beneficiu obținut din reducerea riscului de boală Parkinson este depășit de riscurile crescute de cancer și de boli cardiovasculare, precum și de boli pulmonare, dar acest lucru nu ne va împiedica să evaluăm componentele tutunului pentru posibile efecte neuroprotective.

Nicotina ar putea plăti factura. Dacă nicotina este agentul responsabil pentru efectele neuroprotectorice, există vreo modalitate de a obține beneficiul fără riscuri? Acesta este subiectul videoclipului meu Peppers și Parkinson: Beneficiile fumatului fără riscuri.

La urma urmei, de unde vine nicotina? Din planta de tutun. Pot fi plante care au nicotină? Ei bine, tutunul este o plantă de nisip, deci este din aceeași familie cu roșiile, cartofii, vinetele și ardeii. Și ghici ce? Toți conțin nicotină, de asemenea.

De aceea nu poți spune dacă cineva e fumător doar căutând prezența nicotinei în sânge, pentru că și nefumătorii au un pic de nicotină în unghiile lor. Nicotina este în dieta noastră zilnică – dar cât de mult ? Cantitatea pe care o avem în dieta noastră este de sute de ori mai mică decât cea obținută de la o singură țigară. Deci, deși am știut de mai bine de 15 ani că nu există nicotină în ketchup, informația a fost respinsă ca nesemnificativă. Apoi, am aflat că doar unul sau două fumuri de țigară ar putea să satureze jumătate din receptorii de nicotină ai creierului nostru, așa că nu este necesar prea mult. Apoi, am descoperit că doar expunerea la fumatul pasiv poate reduce riscul de Parkinson și nu există nicotină prea multă în asta. De fapt, cineva ar fi expus la aproximativ trei micrograme de nicotină care lucrează într-un restaurant de fumători, dar asta e la fel ca mâncarea într-un restaurant pentru nefumători. Deci, contribuția consumului alimentar de nicotină prin consumul unor legume sănătoase poate fi semnificativă.

Privind consumul legumelor de nisip, în general, cercetătorii ar fi putut găsi un risc mai scăzut în comparație cu alte legume, dar diferite tipuri de legume au diferite cantități de nicotină. Nu au găsit nici unul în vinete, doar puțin în cartofi, alții în roșii, dar cel mai mult în ardei grași. Când a fost luată aceasta în considerare, a apărut o imagine mult mai puternică. Cercetătorii au descoperit că mai mulți ardei consumați au însemnat mai multă protecție. Și, după cum s-ar putea să ne așteptăm, efectele consumului de nicotină din mâncare au fost în mod evident evidente în cazul nefumătorilor, deoarece nicotina din fum ar putea elimina orice efect dietetic.

Acest lucru ar putea explica de ce s-au găsit asociații protective între boala Parkinson și consumul de tomate, cartofi sau o dietă mediteraneană bogată în tomate și piper. Ar putea ajuta legumele de nisip, de asemenea, în tratarea bolii Parkinson? Rezultatele studiilor privind guma de nicotină și plasturi au fost neuniforme. Poate că nicotina ajută la protecție sau ar putea fi faptul că există și alte substanțe fitochimice în tutun și în familia de piper care ar putea fi protective ?

Cercetătorii concluzionează că constatările lor vor trebui să fie reproduse pentru a ajuta la stabilirea cauzei și efectului înainte de a lua în considerare intervențiile dietetice pentru a preveni boala Parkinson, dar când asta presupune a mânca mai multe feluri delicioase, sănătoase, cum ar fi ardeii umpluți cu sos de roșii, vedeți motivul pentru care nu trebuie să mai așteptăm ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: