10 sfaturi să eviți kilogramele de Sărbători.

holiday-gainPritkinPentru că vin Sărbătorile, și pentru că cutuma noastră culturală, a românilor, presupune a pune egal între Sărbători și masa îmbelșugată, am tradus un articol scris de o autoritate în materie, un medic, dr. Pritkin,  care tratează multe afecțiuni prin dietă. Dacă vrei să-ți păstrezi sănătatea într-un mod simplu și ușor de realizat, ar trebui să citești articolul !
Americanul de rând câștigă cinci kilograme în plus în timpul sezonului de Sărbători. Aceste 10 sfaturi de la experții în domeniul sănătății și al stilului de viață la Centrul de Longevitate Pritkin vă vor ajuta nu numai să evitați câștigul în greutate în vacanță, ci și să vă bucurați mai mult de vacanță .

Sfaturi utile pentru evitarea câștigului de greutate în vacanță. Ca și urșii care se pregătesc pentru hibernare, cei mai mulți dintre noi se împachetează în kilograme în decembrie și apoi se luptă să le piardă în ianuarie. Dar cum puteți evita creșterea în greutate, când luna decembrie este plină de astfel de ispite? Aceste 10 sfaturi vă vor ajuta.

Pentru a evita creșterea în greutate de Sărbători …
1. Indiferent ce faceți, continuați să ardeți acele calorii:
Exercițiul fizic este deosebit de important în această perioadă cu mese mai mari decât cele obișnuite. În plus față de programul tău regulat de exerciții, planifică activități cum ar fi plimbări, drumeții, plimbări cu bicicleta și dansuri cu familia și prietenii. Arderea suplimentară a caloriilor te poate ajuta într-adevăr să îți controlezi greutatea – și te vei bucura de momente minunate împreună cei dragi.

2. Mănâncă ceva înainte de a merge la petrecere:
Cu o oră înainte de cina de sărbătoare, mănâncă niște fructe proaspete sau legume. Urmărește-ți puterea de voință în timp ce talia rămâne în poziție.

3. Fii un oaspete bun (e bine pentru tine!):
Sunați-vă gazdă și spuneți: „Mi-ar plăcea să aduc ceva. Ce intenționați să serviți? „Dacă descoperi că una dintre feluri de mâncare este deosebit de nesănătoasă (sau tentantă), oferă-ți propria versiune.

4. Nu te planta în fața mesei de bufet:
Ședeți în altă parte, cu alte plăceri. Este trupa o melodie preferată? Ia un partener și mergi departe, departe de bufet.

5. Nu renunța la ore de bucurie pentru 10 minute de plăcere:
După o coaste bine prăjite, un cartof copt umplut cu smântână cu grăsime integrală și o felie de tort, ți-ar fi greu să te ridici de la masă, să te distrezi cu familia sau alături de oaspeții. Plăcerea unei mese bogate în grăsimi, cu conținut ridicat de calorii, este de scurtă durată și poate să-ți mineze munca de săptămâni.

6. Selectați alimentele din primul fel astfel încât acestea să aibă o densitate redusă de calorii:
O salată verde imensă, o farfurie de fructe proaspete și o legume prăjite adaugă multă mâncare, dar nu o mulțime de calorii.

7. Nu părăsiți casa fără gustări:
Fără prăjituri vine foamea, sunt acele pofte care te fac să mănânci la serviciu și da, bucățile de brânză și alte alimente bogate în grăsimi și calorii. Adu-ți gustări sănătoase cu tine – în compartimentul pentru mănuși, în geantă, în sacul de sală. Ori de câte ori te lovește foamea, ești gata să-i răspunzi.

8. Cinați ca europenii:
Mulți oameni din Europa rămân supli, consumând mese pe îndelete, cu porții mult mai mici decât cele pe care le consumăm în mod obișnuit în S.U.A. Și sunt mai active în viața de zi cu zi, ceea ce cu siguranță ajută la arderea caloriilor.

9. Amintiți-vă: este vorba despre progres, nu despre perfecțiune:
Dacă după dans și după tot efortul, te afli înapoi la masa de bufet, nu te pedepsi. Există o mulțime de timp pentru a corecta excesele.

10. Începeți noul an cu dreptul :
Începeți în 1 ianuarie. Lasă sărbătorile în urmă. Du-te imediat pe pistă. Mult mai important decât ceea ce facem 15 sărbători speciale ale anului este ceea ce facem în celelalte 350 de zile ale anului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: