Cele mai bune alimente pentru a preveni cancerul de colon

cancercolon„AMERICA ESTE UN NAȚIUNE CONSTIPATĂ … DACĂ AVEȚI CONSTIPAȚIE, trebuie să aveți spitale mari”.
Asta a afirmat cercetătorul Denis Burkitt, MD, acum o jumătate de secol. O cauză majoră a constipației, a scris el, este consumul mic de alimente bogate în fibre. Asociat cu o dietă bogata în carne, creste riscul de apariție a numeroase boli, inclusiv cancerul de colon. Știința a confirmat în mare măsură legătura stabilită de Burkitt cu dieta. Dar până acum, cercetătorii nu și-au dat seama cât de repede poate afecta regimul nostru riscul de boală. Aflați cele mai bune alimente pentru prevenirea cancerului de colon.

Cele mai bune alimente pentru a preveni cancerul de colon
În doar două săptămâni, o dietă bogată în fibre, cu grăsimi reduse, a redus semnificativ biomarkerii riscului de cancer de colon, au raportat recent cercetători de la Universitatea din Pittsburgh si Colegiul Imperial din Londra.

Studiul1, publicat în Nature Communications, s-a bazat pe un schimb de dietă. Oamenii de știință au recrutat 20 de afro-americani cu vârsta cuprinsă între 50 și 65 de ani care trăiesc în zona Pittsburgh și 20 de negri sud-africani, de asemenea vârste între 50 și 65 de ani, care trăiesc în regiunea rurală Kwazulu. Americanii și africanii din mediul rural schimbă dietele. Timp de 14 zile, sud-africanii din mediul rural au renunțat la regimul alimentar regulat și au mâncat stil american; americanii au pus deoparte brânzeturile și alte alimente tipice americane și au mâncat alimente bogate în fibre, Kwazulu. Condițiile au fost strict controlate. Toate alimentele au fost furnizate de către oamenii de știință și bucătari implicați în studiu. În studiul de două săptămâni, sud-africanii au mâncat o grămadă de cereale prelucrate, produse de origine animală grase cum ar fi carnea și untul, zahărul și sarea. Alimentele servite includ:
Carne de vită
clătite
Hash Browns
Șunca de vita
Prăjituri de orez
Hamburgeri
Cartofi prăjiți
Chiftele și spaghete
Carne de vită caldă
Orez alb
Biscuiț
Fleică
Cartofi Gravy
Macaroane cu brânza
Carne de vită

Coaste la grătar și cartofi prăjiți

Timp de două săptămâni, americanii au mâncat o mulțime de alimente vegetale întregi, neprelucrate, bogate în fibre și cu conținut redus de grăsimi, cum ar fi:
Spanac cu ardei roșii și ceapă
Biscuiți de porumb
Banane
Crochete de somon
Corn de porumb
Mango felii
Nuggets de somon Paine cu porumb (porumb)
Salatele Kale cu brioșe de porumb
Supa de fasole
Okra și roșiile
Mazăre și brioșe de porumb
Felii de ananas
Linte și orezul brun
Salata africană de cartofi
Pește (Tilapia) Tacos
Rata de cancer de 13 ori mai mare
Cele două grupuri au fost alese parțial din cauza ratelor lor foarte diferite de cancer de colon. „Prevalența cancerului de colon este de aproximativ 13 ori mai mare în cazul afro-americanilor decât în ​​cazul populațiilor negre care trăiesc în Africa de Sud rurală”, notează Kimberly Gomer, MS, RD, LDN, educator și director de nutriție la Centrul de longevitate Pritikin din Miami.

Consumul de alimente grase duce la creșterea acizilor biliari secundari și a cancerului de colon
Așa cum avem nevoie de mai mult detergent pentru a spăla resturile de mâncare cu grăsimi, corpul nostru are nevoie de mai mulți acizi biliari pentru a face față meselor grase și foarte grase. În ambele cazuri, rezultatele pot fi urâte. Și destul de sigur, colonoscopiile pre-studiate pe subiecți au arătat că aproape jumătate dintre americani aveau polipi în colonii lor. Din aceste polipi precancerosi apar majoritatea cancerelor de colon. Nici unul din sud-africanii nu a avut polipi. În plus față de pre- și post-studiu colonoscopii, cercetătorii au măsurat mai mulți markeri biologici care indicau riscul de cancer de colon, inclusiv nivelurile de inflamație în colon. Ei au studiat, de asemenea, probe de bacterii prelevate de la colon.

Acizi biliari secundari
Un biomarker cheie investigat au fost acizii biliari secundari. Acizii biliari secundari sunt produși în timpul digestiei. După ce mâncăm o masă grasă, ficatul eliberează bilă în intestine pentru a ajuta la digestia particulelor de grăsime. Gândiți-vă la acizii biliari ca la detergenți în sistemele noastre digestive și la fel cum avem nevoie de mai mult detergent atunci când avem de a face cu oale și tigăi grase, lipsite de grăsimi, avem nevoie de mai mult detergent sau bilă atunci când consumăm alimente grase. Dar, în cele din urmă, aceasta este o problemă deoarece mai multă bilă înseamnă că se produc mai mulți acizi biliari secundari. Acizii biliari secundari s-au dovedit a fi cancerigeni

Rezultatele
După doar două săptămâni în dieta americana, africanii din Africa de Sud din mediul rural au avut o inflamație semnificativ mai mare în colon și au crescut dramatic biomarkeri în intestin care indica riscul de cancer, inclusiv acizii biliari secundari, care au crescut cu 400%. Celălalt grup, americanii care mănâncă dieta rurală, bogată în fibre din Africa de Sud, a avut răspunsul exact opus. În decurs de două săptămâni, testele lor au arătat scăderi remarcabile ale nivelurilor de inflamație și ale acizilor biliari secundari, care au scăzut cu 70%, precum și alte modificări ale bacteriilor intestinale care indică că riscul de cancer de colon a scăzut.

„Rapid și dramatic …”
A fost remarcat Dr. Jeremy Nicholson, autorul principal al echipei de cercetare de la Imperial College din Londra: „Constatările sugerează că oamenii pot reduce substanțial riscul lor de cancer de colon, consumând mai multe fibre. Acest lucru nu este nou în sine, dar ceea ce este cu adevarat surprinzător este cât de repede și dramatic markerii de risc pot schimba în ambele grupuri după schimbarea dietei. Aceste constatări ridică, de asemenea, îngrijorări serioase ca occidentalizarea progresiva a comunităților africane poate duce la apariția cancerului de colon ca o problema majora de sănătate.

Cele mai bune alimente pentru a preveni cancerul de colon. Nu sunteți sigur care alimente sunt cele mai ridicate în fibre? „Să o păstrăm simplu,” sfătuiește Kimberly Gomer. Dieta care îi învață pe oaspeți, Planul de hrană Pritikin, este bogat în fibre. „Dacă vă concentrați dieta zilnică pe alimente din plante care se află în starea lor naturală, alimentele care arată ca și cum ar fi ieșit din sol, sunt șanse să mănânci multă fibră”.

Grupuri alimentare cu fibre mari
Fasole și leguminoase
Legume
Fruct
Cereale integrale, cum ar fi fulgi de ovăz, orz și paste de grâu integral
Legume de arahide, cum ar fi mazărea, cartofii, gemul și porumbul
Fibre
Lista de mai jos vă oferă un sentiment de alimente care sunt stele de fibre. Americanul mediu consumă aproximativ 10 până la 15 grame de fibră dietetică pe zi. Un aport mai sănătos, unul pentru prevenirea cancerului de colon și multe alte afecțiuni, este cel putin de trei ori mai mare.

Cantitate totală de servire (grame)
Fasole boabe, fierte 1 ceasca 19
Mazăre împărțită, fiartă 1 cești 16
Linte, fiartă 1 ceasca 16
Fasole neagră, fierte 1 cești 15
Fasole Pinto, fiartă 1 ceașcă 15
Lima fasole, gătită 1 ceașcă 13
Fasole Garbanzo, fierte 1 ceașcă 13
Anghinare, gătită 1 mediu 10
Acorn squash, fiert 1 cupa 9
Mazăre verde, fiartă 1 cupă 9
Guava, prime 1 ceașcă 9
Zmeură 1 ceașcă 8
Murele 1 ceasca 8
Bulgar, fiert 1 ceasca 8
Cartof din cartofi cu piele 1 mare 7
Paste, grâu întreg, fierte 1 cupă 6
Orz, perlat, fiert 1 cupa 6
Varza de Bruxelles, gătită 1 cești 6
Jicama, prime 1 ceasca 6
Broccoli, gătit 1 ceașcă 5
Orez verde, fiert 1 cupa 5
Quinoa, gătit 1 ceașcă 5
Muștar, gătit 1 ceașcă 5
Colțarul verde, gătit 1 ceașcă 5
Conopidă, fiartă 1 cupă 5
Măr, cu piele 1 mediu 4
Portocală 1 mediu 4
Cele mai bune alimente pentru pierderea în greutate
Un alt bonus al alimentelor bogate în fibre naturale este că ele pot spori considerabil eforturile noastre de scădere în greutate. Asta pentru ca alimentele pline cu fibre au un raport ridicat de sațietate-calorii, adică ele ne pot ajuta să ne simțim plini – și pentru o perioada mai lunga de timp – dar cu mult mai puține calorii decât multe alte alimente. Pentru a ilustra: Cu un castron de supă de fasole neagră bogată în fibre (care are aproximativ 300 de calorii), majoritatea dintre noi se simt destul de mulțumiți, gata să se ridice de la masă. Dar, cele 300 de calorii plus într-un bar de energie subțire pot lăsa pe mulți dintre noi să ne întrebăm: „Asta e tot ce există?”

Date inconsistente
Criticii alimentelor bogate în fibre ca cele mai bune alimente pentru a preveni cancerul de colon, adesea susțin că epidemiologia sau studiile pe bază de populație pe care s-au analizat efectele fibrelor dietetice au oferit rezultate incoerente. Unele date indică o legătură între un consum ridicat de fibre și un risc redus de cancer de colon; altele nu. Dar neconcordantele „se pot datora lipsei unei game semnificative de fibre în rândul persoanelor fizice din SUA”, subliniază dr. James Barnard, profesor emerit al UCLA, în cartea sa recent publicată despre „Înțelegerea bolilor comune și valoarea dietei Pritkin și a programului de exerciții”. Cu alte cuvinte, chiar și în rândul celor din SUA care consumă un nivel mai înalt (conform standardelor americane) de fibre (aproximativ 30-35 grame de fibre zilnice), acest nivel poate să nu fie suficient de ridicat pentru a provoca schimbări biologice benefice care împiedică creșterea cancerului . Într-adevăr, în studiile clinice, suplimentarea cu fibre de aproximativ 35 de grame pe zi nu a reușit, în general, să reducă recidiva polipului.
Consumul optim de fibre
Dr. Denis Burkitt, care în anii 1960 și anii 70 a studiat dietele, scaunele și sănătatea sătenilor africani, a concluzionat din cercetările sale că aportul total de fibre ar trebui să depășească 50 de grame pe zi pentru prevenirea bolilor. În studiul privind schimbul de dietă de două săptămâni, americanii consumând dieta bogată în plante a africanilor sud-africani din mediul rural au crescut consumul zilnic de fibre de la 14 la 55 de grame și au redus consumul total de grăsimi de la 35% la 16% din caloriile totale consumate – o dieta care în multe privințe reflecta planul de alimentație Pritikin predat la Centrul de longevitate Pritikin. Africanii consumând dieta în stil american, dimpotrivă, au redus consumul de fibre de la 66 de grame pe zi la 12 grame, iar consumul de grăsimi a crescut de la 16% la 52% din totalul caloriilor consumate.

Incidența Cancerului de Colon-Studii Internationale
Datele care afirmă beneficiile unei diete bogate în alimente naturale bogate în fibre (nu suplimente de fibre) sunt convingătoare. În primul rând, ratele cancerului de colon, care este a patra dintre cele mai frecvente cauze de deces din cauza cancerului la nivel mondial, sunt mult mai mari în țările occidentale industrializate decât în ​​țările din Africa și Orientul Îndepărtat, unde multe populații tind să mănânce tradițional diete bogate în fibre.

Consum redus de fructe și legume, rate înalte ale cancerului de colon
Și în mod consecvent, studiile populaționale au constatat că dietele cu conținut scăzut de fructe și legume sunt asociate cu un risc mai mare de cancer de colon.

Dietă bogată în grăsimi, rate mari de cancer la colon
Există, de asemenea, o mare variație internațională a mortalității de la cancerul de colon care se corelează cu grăsimea din dietă. Pur și simplu, acele țări care mănâncă o dietă bogată în grăsimi tind să aibă rate ridicate ale cancerului de colon, iar cei care consumă diete natural scăzute în grăsimi au rate reduse ale cancerului de colon.

Doar o generație
Mai mult, studiile pe termen lung ale oamenilor din Japonia care au migrat în Hawaii (și au lăsat în urmă dietele lor tradiționale pe bază de plante, bogate în fibre) au arătat că a trebuit doar o singură generație pentru a consuma o dietă occidentală, dieta de carne pentru a schimba incidența lor scăzută a cancerului de colon la ratele ridicate ale hawaienilor ce consumă dietă estică. Și marile investigații europene prospective a Cancerului și Nutriției au raportat rate ridicate de cancer de colon la cei cu dietă redusă în fibre și creșterea consumului de carne.

Aceste rezultate, au raportat cercetătorii UCLA, sugerează că trecerea de la o dieta bogată în grăsimi, cu fibre scăzute la o dietă cu conținut scăzut de grăsime, cu fibre înalte poate reduce excreția acizilor biliari care se presupune că sunt implicați în promovarea cancerului de colon.

Exercițiu
În plus față de dietă, un alt factor de stil de viață care ar putea ajuta la reducerea riscului de cancer de colon este un exercițiu regulat. După mai mult de 47.000 de profesioniști din domeniul sănătății americane, cercetătorii conduși de Edward Giovannucci, MD, de la Universitatea de Medicina Harvard, au descoperit că o activitate fizică de aproximativ 45 de minute pe zi reduce riscul de cancer de colon cu 50%.

Prevenirea recurenței cancerului de colon
Nu poate fi prea târziu pentru a începe. Printre persoanele care au avut cancer de colon, o investigație pe scară largă a descoperit recent că obiceiurile sănătoase în stilul Pritikin pot reduce riscul revenirii la cancer. Echipa de cercetare a implicat 14 instituții, inclusiv Memorial Sloan Kettering Cancer Center din New York și Universitatea din California, San Francisco. Oamenii de știință au urmărit aproape 1000 de persoane cu cancer de colon de stadiul III pe parcursul a șapte ani.

Rezultatele: Pacienții cu cancer de colon, care au consumat o dietă bogată în fructe, legume și cereale integrale și au scăzut carnea roșie și prelucrată, care au făcut exerciții regulat și menținând o greutate corporală sănătoasă, au fost recompensați cu un risc semnificativ mai scăzut de recidivă sau de deces la pacienții care nu au adoptat aceste obiceiuri sănătoase. Supraviețuitorii cancerului de colon care urmau un stil de viață sănătos au avut un risc de 42% mai mic de deces și un risc redus de recidivă de cancer de 31%, au raportat oamenii de știință la întâlnirea anuală a Societății Americane de Oncologie Clinică din Chicago.

Cele mai bune alimente pentru a preveni cancerul de colon Rezumând
„Rezultatele noului studiu privind schimbul de dietă, plus studiul privind beneficiile programului Pritikin, sunt motivante. Acestea arată că, dacă americanii trec de la regimul lor tipic modern la o dietă mult mai scăzută în produsele de origine animală grasă și compuse în mare parte din boabe întregi, fasole, fructe și legume, cum ar fi Planul de hrană Pritikin, vor beneficia imediat. Ei vor modifica rapid și dramatic microbiota [microorganismelor] colonului lor și vor reduce inflamația și alte modificări chimice care promovează cancerul de colon, spune Kimberly Gomer. Rezultatele acestei cercetări sunt, de asemenea, incredibil de pline de speranță, notează dr. Stephen O’Keefe de la Universitatea din Pittsburgh, autorul principal al studiului privind schimbul de dietă.

Ei arata că probabil că niciodată nu e prea târziu pentru a schimba dieta ta pentru a reduce riscul de cancer de colon.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: