Ce ne poate aduce vitamina D ?

vitaminadsiastmDoctorul Greger pune lumina pe rolul vitaminei D. Aici sunt câteva date ale studiilor privind rolul vitaminei D în reducerea incidenței astmului. Dar la final vei mai avea un subiect….Vezi, te rog, despre ce este vorba !

Astmul, o afecțiune inflamatorie cronică a căilor respiratorii, afectează aproximativ 10 la sută dintre copii. Aproximativ jumătate din risc este determinat genetic, dar este posibil să avem un control asupra restului, care este punctul central al videoclipului meu Vitamina D în astm.

Un motiv pentru care incidența astmului pot fi în creștere este creșterea deficitului de vitamina D. Copiii nu se mai joaca, ceea ce, după cum puteți vedea la 0:30 în videoclipul meu, a dus la o dublare a nivelului de insuficiență de vitamina D în ultimii ani, astfel încât mai puțin de un sfert din adolescenții din S.U.A. au fost afectați.

Nu putem stimula vitamina D, cunoscută sub numele de vitamina soarelui, de la lumina care vine de la ecranele televizoarelor, telefoanelor și a computerelor. Sursele primare ale acestei vitamine sunt producția naturală a pielii, secundar expunerii la soare, și în al doilea rând din alimente și suplimente fortifiante. Deci, copiii cu niveluri mai scăzute de vitamina D în sânge au o incidență crescută a astmului? Aparent da. Unul dintr-o duzină de studii observaționale sugerează că vitamina D asigură protecție împotriva exacerbărilor de astm.

Ar trebui să începem să le oferim copiilor suplimente de vitamina D împotriva astmului dacă nu se vor juca afară? Corelația nu înseamnă cauzalitate. Poate că subiecții cu astm mai sever pot să petreacă mai mult timp în interior, ducând astfel la mai puțină vitamina D, în loc să fie invers. Pentru a dovedi cauza și efectul, trebuie să îl punem la încercare. Cum? Împărțiți copiii cu astm în una dintre cele două grupuri, fie primind vitamina D, fie o pastilă de zahăr cu aspect identic și vedeți ce se întâmplă. Nu au existat niciodată studii clinice de acest gen … până acum.

Copiilor astmatici li s-a administrat 500 până la 1000 de unități internaționale (UI) de vitamina D3 pe zi, iar exacerbările lor de astm au fost reduse cu mai mult de jumătate. Cercetătorii sugerează că acest lucru se poate datora scăderii incidenței infecțiilor respiratorii prin stimularea imunității și, în același timp, diminuarea inflamației.

Dacă ajută la inflamație, ce zici de boala inflamatorie a intestinului? Vezi videoclipul meu Vitamina D pentru boala inflamatorie a intestinului care discută exact asta.

Articolul dr. Greger.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: