Rădăcina vieții

Sau Gingseng cum este cunoscut în Europa. Este o plantă cunoscută de oameni, mai ales de către cei din Orientul îndepărtat, de foarte multă vreme, fiind folosită pe post de panaceu în foarte multe afecțiuni sau chiar preventiv.

În Europa planta a devenit mai cunoscută după inventarea conceptului de supliment alimentar sau vitaminele așa cum le cunoaștem cu toții. Ele au fost inventate de Carl Rehnborg care a observant în anii de ședere în China că cei din mediul rural ce aveau o alimentație bogată în fitonutrienți erau mai sănătoși și trăiau mai mult decât cei din mediul urban.

Cum actionează ginsengul?

Ginsengul este uneori numit „adaptogen”, fiind o substanță ce se presupune ca ajuta organismul sa facă față mai bine stresului mental sau fizic. Principalii constituenti biologici activi din rădăcinile de Ginseng sunt un amestec de saponine triterpenice denumite ginsenozide. Cel puțin 30 ginsenozide au fost identificate până în prezent.

Astfel ginsengul poate fi folosit ca tonic pentru a combate starea de oboseală. De asemenea, contribuie la păstrarea puterii de concentrare și a cogniției precum și îmbunătățirea acuitații vizuale și auditive. Îmbunătățește imunitatea, favorizează circulația sângelui și îmbunătățește activitatea sistemului cardiovascular și poate de aceea chinezii o numesc “esență umană”.

Cercertările recente efectuate afirmă că ginsengul este un bun agent împotriva cancerului precum și antioxidant de combatere a fenomenelor de îmbătrânire. Proprietățile lui afrodisiace sunt deja binecunoscute.

Cum  de obicei obișnuiesc să testez ce promovez, pot spune că Gingsengul a fost un ajutor de nădejde într-o perioadă în care am depus efort intelectual intens, dar și atunci când a fost nevoie de un efort fizic intens. Practic e ca atunci când pui aditiv în benzină sau drojdie în aluat.

Îl puteți găsi aici, lăsând un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: