Ce NU este această afacere

venitrezidualSunt scrise cărți despre independența financiară care afirmă, bazat pe expertiza oamenilor de finanțe și a oamenilor de afaceri, că pentru a putea atinge independența financiară trebuie să ai un venit rezidual. Venitul rezidual poate fi adus prin instrumente bancare, imobiliare sau afaceri. O afacere poate deveni o corvoadă dacă nu este gestionată judicios. Câteva sfaturi le găsiți în The E-Myt ( Mitul Întreprinzătorilui ) de Peter Gruber sau The Way of the Guerrilla de Jay Conrad Levinson. Iar dacă vă puteți lansa în afacerile clasice, porniți căci acțiunea este apanajul celor ce reușesc.

De asemenea, aici veți găsi un tip de afacere diferită de cele clasice. Sau cunoscute drept clasice. Pentru că în perioada aceasta a reducerilor de costuri, a amenințării crizei financiare, a îmbătrânirii populației și riscul crizei sistemelor de pensii, probabil că acest gen de afacere va deveni „clasică”.

Ce nu este această afacere :

Nu este vânzare din ușă în ușa. Deși acest gen de vânzări a adus progres atunci când a fost folosit, este depășit. S-a folosit mai ales în secolul XVII, către sfârșitul lui, când pentru coloniile americane era singura modalitate de a avea acces la produse și noutăți. A fost un mod de a implica oamenii întorși din cel de al Doilea Război Mondial în câștigarea onestă a unui venit, mai ales în SUA, a fost un debușeu pentru mișcarea de emancipare a femeilor în anii 50-60. Însă anii în care trăim, în era revoluției informatice nu mai este de actualitate.

Nu este o supraîncărcare cu produse. Nu se va muta depozitul firmei producătoare la distribuitori acasă. Sigur a fost o perioadă în care așa funcționa. Au fost firme care așa au funcționat. Însă, din nou, revoluția informației a permis gestionarea stocurilor, a vânzărilor, a comisioanelor prin intermediul sistemelor informatice. Multe din sarcinile distribuitorilor din anii 60-90 au fost preluate de computere.

Nu este genul de relație contractuală în care șeful își cere zilnic rapoarte de activitate, de vânzări, situația stocurilor și te stresează să depășești planul pentru a se evidenția mai ales el, poate și tu, dacă îl ajută și pe el acest lucru.

Nu este o schemă piramidală. Ăsta e un subiect preferat pentru mine. De ce ? Pentru că noi toți lucrăm în sisteme piramidale. Fie că este vorba de companii multinaționale, firme mici, firme de stat, chiar biserica este o structură piramidală. Așa funcționează societatea umană. Însă, în acceptul termenului, este o structură legitimă a cărui principal scop este vânzarea de produse și informații despre produse. Există o companie de Network Marketing care a deschis  șirul de legitimări a acestui tip de sistem. Camera de Comerț a SUA a certificat printr-o hotărâre judecătorească din 1975 că acest sistem este unul legitim, și că nu este o schemă piramidală.

Nu este o sectă. Am auzit și asta. Cu mirare, recunosc, dar total inexactă. Erau întâlniri care aveau o tentă religioasă, mai ales în comunitățile de origine olandeză, știut fiind că fondatorii sunt de origine olandeză, care sunt reformați, și care sunt practicanți. Tenta religioasă era dată de faptul că începutul întâlnirilor era precedată de o rugăciune, comunitatea fiind animată de valori profund creștine. Însă nu este o linie a afacerii ! Este o particularitate a unei comunități și atât. Cum ar fi ca în India sau în țări ce au o altă religie decât creștinismul să existe presiuni de acest fel ? Compania n-ar rezista niciun an măcar !

Ce este ?

Este o fabulă foarte sugestivă care subliniază ceva : doi orbi au fost rugați să pipăie un elefant. Unul a pipăit trompa, celălalt a pipăit un picior. Au fost întrebați ce au pipăit. Primul a răspuns că un șarpe, celălalt un copac. Așa este și cu această afacere. Abia după câțiva ani reușești să realizezi cam ce este. Din păcate, cei mai mulți renunță mult prea devreme, până să înțeleagă despre ce este vorba. Este alegerea fiecăruia dintre noi.

Este un vehicul pentru atingerea viselor/obiectivelor fiecăruia din noi. Este o afacere care are știința adusă de peste 80 de experiență legat de modul de a vinde, de a face marketing, de a găsi clienți, de a ajunge la venituri care pot părea ireale în acest moment. Singurul factor care mai este necesar este persoana dispusă să se folosească de toate aceste lucruri pentru ași atinge visele. Nu contează că ești sărac sau bogat, că ești bărbat sau femeie, nu contează religia, nu contează geografia și nivelul tău de educație. Contează doar dorința ta de a visa ! Nu ai nimic de pierdut, ci doar un instrument în plus de ajunge la independența financiară. Și pentru ca acest lucru să fie cât mai clar, dacă după 3 luni constați că vrei să renunți, poți să o faci primind înapoi taxa de participare.

Ca o concluzie aș vrea să te întreb : decizi tu, după ce încerci, sau îi crezi pe ceilalți cât de mare este visul tău ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: