Legătura dintre dietă și cancer nu este nouă, a fost doar ignorată

June 13, 2017

By

Am tradus acest post al Dr. Campbell, autorul „Studiului China” ce sper să fie un reper pentru noi toți, în ideea de a ne păstra sănătatea, fiind informați despre toate datele disponibile. Cu siguranță este o chestie de alegere, dacă aceste date sunt credibile sau nu, însă viața reală cu siguranță le va alege. Lectură plăcută. Articolul original

 

The Link Between Nutrition and Cancer Is Not New, Just Ignored

În 1982, am fost co-autor (împreună cu alți 12 membri ai  Comisiei Academiei Naționale de Științe a U.S. NAS) a unui raport de 482 pagini despre “Dietă, Nutriție și Cancer.” A fost primul raport bazat pe date instituționalizate care a sugerat că dieta și nutriția sunt impresionant de corelate cu cancerul uman. Recomandările au fost de a scădea grăsimile alimentare și de a crește consumul de vegetale, cereale integrale, fructe și legume pentru a preveni cancerul—în cele din urmă conducând la o întreagă alimentație, bazată pe plante, că să spunem așa.

Se spune că acesta a fost cel mai căutat raport din istoria NAS. Industria a reacționat rapid, publicând în 2 săptămâni (!) propriul lor raport de 80 pagini format din din 56 de mărturii din industrie și din mediul academic care au pus a îndoială „înțelepciunea” noastră. Au trimis câte o copie fiecărui membru al Congresului SUA. Am fost unul dintre cei mai expuși membri ai Comisiei NAS, fiind audiat în comisiile Congresului, fiind în emisiunile televizate naționale, etc., astfel devenind o țintă pentru industrie și pentru mulți oameni de știință ce erau susținătorii industriei. Aceasta a inclus, printre alte incidente profesionale serioase, o petiție pentru a mă investiga și a mă exclude din comunitatea mea științifică, Institutul American de Nutriție, cu toate că comitetul nostru executiv mă nominalizase că viitorul lor președinte.

Conform motivării petiționarilor, am trădat (!) societatea noastră prin susținerea raportului NAS, ca și cum am fi fost membrii unei secte. Orice a interferat cu scăderea grăsimilor animale din dietă, coloana vertebrală a dietei americane, a atins zone sensibile. Retrospectiv, acest raport a devenit într-adevăr un eveniment de marcă în istoria cercetării privind dieta și cancerul, incluzând finanțarea pentru cercetarea dietei și a cancerului la NIH( Institutul Național de Sănătate) care din nefericire a fost folosit atunci pentru a ajuta industria suplimentelor și a vitaminelor.

La scurt tip după aceasta (1985-86), mi-am luat un an de concediu de la Universitatea din Oxford pentru a lucra cu colegii mei la prelucrarea datelor pe care le-am adunat de curând legat de proiectul nostru din China rurală. Deși pentru mine a fost o perioadă extraordinară și pentru familia mea, problemele și acuzațiile legate de dietă și cancer acasă au devenit și mai rele. Nu am putut înțelege ostilitatea extraordinară și regresele pe care acest raport a NAS din 1982 le-a angajat (ca o consecință a faptului că am fost naiv, cum aveam să constat mai târziu !). Aceia dintre noi care am fost în comitet am crezut că am făcut ceva important. Important de notat, concluziile noastre asupra dietei și cancerului au fost aproape aceleași cu cele publicate de raportul McGovern la începutul lui 1977 asupra dietei și a bolilor cardiovasculare (ambele finanțate de fonduri speciale ale Senatului Statelor Unite). Dar, spre deosebire de bolile cardiovasculare, cancerul a fost un subiect foarte fierbinte, mai ales când am investigat consumul de carne (adică proteinele animale).

Am petrecut mare parte din acel an la Oxford încercând să înțeleg istoria asupra dietei și cancerului și a indiciilor de unde ar fi putut să apară această ostilitate, mai ales în lumea anglo-saxonă. Comisia noastră NAS a presupus că această suspectată relație între dietă și cancer a fost de fapt adusă spre dezbatere în literatura științifică în 1931, la început. Așadar mi-am petrecut mult din acel an la Oxford căutând prin patru biblioteci (Biblioteca Bodleian și Biblioteca Wellcome Trust din Oxford, Biblioteca Royal Academy of Physician și Royal Academy of Surgery din Londra) doar pentru a căuta prin literatura veche. Am avut două interese, să aflu dacă această idee stranie a avut origini mai vechi și să încerc să înțeleg ce înseamnă cu adevărat cuvintele „dietă” și „cancer”—amândouă neobișnuit de litigioase.

Conexiunea dintre mâncare și dietă și cancerul are o istorie mult mai bogată decât îmi imaginasem, mergând înapoi până în 1700 când am găsit o urmă lăsată de Hipocrate și contemporanii săi cu peste 2000 de ani înainte. Discuțiile despre geneza cancerului au devenit active și litigioase pe parcursul anilor 1800, treptat stabilindu-se o poziție la începutul anilor 1900, fiind baza pentru ceea ce aveau să devină instituțiile de care depindem azi.

Am scris o lucrare cu adevărat substanțială (aproape 60 de pagini) și , cu excepția unei prezentări la o conferință despre istoria științei în Sheffield, Anglia, (acum 30 de ani!), am pus deoparte lucrarea și nu am publicat-o—până de curând. Cu mai mult de 3 decade de reflectat asupra ei, sunt convins acum că această istorie are multe de spus despre dieta noastră și despre sistemul nostru de sănătate. Am început să ne întrebăm acum mai bine de 200 de ani, și în loc să stabilim un traseu pentru mai bine, cred că este corect să spunem că am rămas la aceleași obiceiuri—ambele și pentru dietă și pentru cancer—ceea ce a făcut mult mai dificil, nu mai ușor să înțelegem relația dintre ele.

După ce i-am arătat unui prieten vechi în cercetarea cancerului manuscrisul, care este acum editor șef al unui jurnal științific de dezbatere de prestigiu despre dietă și cancer, am urmat sfatul lui de a-l divide în părți mai mici spre publicare. Primele două părți au fost acceptate și prima a fost publicată în numărul din iunie a Nutrition and Cancer (acces liber) pe care îl puteți citi.

Am propus această informare pentru a crea o dezbatere mai mare și nu numai despre motivele pentru care asociația dintre nutriție și cancer a fost așa de greu de acceptat dar și despre viitorul nostru sumbru dacă vom merge pe aceeași cale. Din 1700 până aproape de Cel e-al Doilea Război Mondial, am creat o înțelegere distorsionată a ambelor domenii, nutriție și cancer, care se reflectă, de asemenea, în sistemul nostru de sănătate și în dezbaterile eronate pe care le experimentăm acum. În opinia mea, a fost atunci când o infuzie de capital a devenit disponibilă pentru a exploata un sistem de sănătate deja controversat—fără nutriție—și l-a transformat într-o mașină medicală de făcut bani care este pe cale să ne distrugă banca, să distrugă mediul și să lase, de asemenea, pe mulți fără un sistem medical adecvat.

Voi reveni cu date suplimentare când ele vor fi disponibile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: