Uitându-vă în oglindă

amanarearecompenseiAșa cum am mai scris aici, în viața de business, mai ales în cea de Network Marketing, persoana cheie este vitală. Dar nu numai în business, mai ales în acest tip de business. Ci și în viață, cea profesională, cea personală. Este acea persoană care te inițiază, care te învață. Și o face cu zâmbetul pe buze, cu generozitatea omului care știe că atunci când va fi predat tot ce știe, atunci își va fi atins maximum. Și spun asta în ciuda cutumelor din media care susțin că MLM este o făcătură. Că nu merge. Da. Nu este pentru oricine, așa cum nu oricine poate să facă ceea ce 5% din populația lumii este dispusă să facă și face.

Este de fapt liderul care a făcut greșeli, multe, unele prostești, altele pentru că nu a avut nicio șansă să nu le facă, dar care nu s-a oprit acolo. Gândiți-vă cu sinceritate de câte ori nu a-ți comis-o și apoi ați evitat să mai repetați acel lucru sau acea situație ? Ei bine, persoana cheie este cea care a mers mai departe, învățând din fiecare greșeală. Asta presupune onestitate fața de tine însuți și responsabilitate, în primul rând fața de tine, și apoi față de ceilalți, curaj și tenacitate pentru că nu este ușor să înfrunți opinia celorlalți, privirile condescendente : „cum chiar nu ai știut ?”, „cum ai putut să faci așa ?” și multe altele de acest fel.

De asemenea, ca să fiu mai specific, în Network Marketing sau MLM, persoana cheie este cea care construiește echipa sau rețeaua, indiferent dacă este în front line sau nu. Ce înseamnă asta ? Că dă telefoane, face invitația, face follow up, face primele întâlniri cu noul înscris îi răspunde la întrebări, îl încurajează când e gata să cedeze… În ultimă instanță este tot echipa lui. Și muncește în adâncime, cu fiecare în parte, de la zero. Și ăsta este un sfat pe care l-am citit și eu undeva într-o carte de gen, unde un lider în domeniu spune că este foarte important să găsim acea persoană. Chiar dacă nu este în up line-ul nostru. Chiar dacă nu are nicio legătură cu noi. Îți va răspunde mereu la telefon, îți va da sfaturile mereu când i le vei cere, și, foarte important, trebuie să poți avea încredere în acea persoană pentru că vor veni momente în care veți avea divergențe de opinii. Și atunci importantă este încrederea între cele două persoane. Trebuie găsită această persoană. Și urmată, căci duplicarea este cuvântul cheie.

De altfel cred că ăsta este un beneficiu suplimentar al acestui gen de a face afaceri, acela că dezvoltă lideri, în viața de zi cu zi. Lideri care își vor analiza cu sinceritate viața personală, viața de comunitate și care vor îndrepta ce nu merge bine, vor îmbunătăți ce merge bine,  și va crește alți lideri, așa cum spune și Tony Robbins . Și culmea este că și în afacerile clasice tot un astfel de profil este cel care are succes. Vezi E-Myt de Peter Gerber.

Asta este o persoană cheie. O persoană care nu se oprește niciodată din învățat, care merge mereu mai departe, și ia și pe alții cu el sau cu ea, arătând de fiecare dată calea. Chiar dacă asta înseamnă să își înfrunte propriile frici, sau mai ales înfruntându-și propriile frici. Dacă vreți să aveți succes în afacerile MLM căutați această persoană, cu obstinație, și sper să o găsiți, la un moment, dat uitându-vă în oglindă.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: