Obezitatea în Europa

obesity-993126_1920

Cât de mare este această problemă?

Aproape o treime din populația de pe glob este supraponderală sau obeză. Conform studiului realizat de Institutul McKinsey, impactul economic global al obezității este de aproximativ 2 trilioane de dolari pe an, „echivalentul aproximativ al impactului fumatului sau al violenței armate, al războiului și al terorismului”.1

Rezultatele Sondajului de opinie privind sănătatea în Europa arată că peste jumătate dintre toți adulții (52%) sunt considerați supraponderali. Dintre aceștia, 36% sunt pre-obezi și 16% sunt obezi. Acest lucru înseamnă că în UE, un adult din șase este considerat obez. Adulții cu o greutate normală sunt acum în minoritate.2

Obezitatea are legătura cu vârsta și educația

Obezitatea este o problemă gravă de sănătate publică, care poate fi măsurată statistic cu ajutorul indicelui de masă corporală (IMC), definit ca greutatea corporală în kilograme împărțită la pătratul înălțimii corporale în metri. Supraponderabilitatea începe la un IMC de 25, pre-obezitatea la un IMC de 27 și obezitatea la un IMC de 30.

La o analiză mai atentă a grupelor de vârstă și a nivelului de educație, ponderea adulților obezi variază în mod clar. De exemplu, în grupul cu vârste cuprinse între 65 – 74 de ani, 22% sunt considerați obezi, în comparație cu cei sub 6% din grupul cu vârste cuprinse între 18 – 24 de ani. Tiparul este valabil și pentru nivelul de educație: proporția de adulți obezi din UE scade odată cu creșterea nivelului de educație.

Ponderea obezității variază de la o țară la alta, din cauza diferențelor dintre factorii socio-economici, structurile familiale, comportamentul de consum și tradițiile alimentare din întreaga Europă.3,4

Privind mai îndeaproape anumite țări, ponderile cele mai scăzute de obezitate sunt înregistrate în România (9,4%) și Italia (10,7%), urmate de Suedia (14,0%). În capătul opus al clasamentului, obezitatea afectează mai mult de unul din cinci adulți în Marea Britanie, Ungaria și Turcia.

Atingerea obiectivelor de slăbit realiste

În primul rând trebuie stabilite realist. Nu poți slăbi din prima 20 de kilograme ! Dar 2 kg pe săptămână se poate. De asemenea, trebuie urmate câteva strategii simple de a ne ține de dietă.

Iar dacă asta este greu, există un program conceput ca un parteneriat, plecând de la profilul tău genetic, de la predispoziția ta genetică de a deveni obez, până la exercițiile cele mai potrivite pentru tine.

Vezi pe blog articole mai detaliate, iar dacă vrei să știi mai multe despre acest program de slăbit personalizat, lasă un comentariu „vreau programul de slăbit”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: