Slăbitul și voința

cantarslabitDe ceva vreme încerc să scap de niște kilograme rebele și mă tot lupt cu cântarul. Până acum se pare că câștigă cântarul. Este un of mai vechi, pentru că de când mă știu, am avut probleme cu greutatea. Știu este o problemă de motivare. Am mai trecut pe acolo, adică am mai slăbit. Și știu că atunci când motivația este puternică, totul merge mai ușor.

Dar, cum știți și voi, apar momente de blocaj. Când nu mai ai motivație, când pare că tot ce faci funcționează fix pe dos. Cântarul devine cel mai nesuferit obiect din preajma ta. Știi ce trebuie să faci, dar îți vine greu să o faci. De mâine, spui. Apoi, după ce ai mâncat ce nu trebuia, te simți vinovat. Îți spui că ești cel mai slab om de pe Pământ. Depresia este după colț. Ba am mai auzit că și bulimia sau anorexia pândește atent să se instaleze.

Îți spui că mâine vei merge la sală. Că vei recupera. Dar apoi apar lucrurile de zi cu zi, ba și cele neprevăzute și te sabotează. Însă știu că noi înșine ne sabotăm. Doar că dăm vina pe altceva.

Vă întreb și pe voi : ce credeți că ne împiedică să pierdem kilogramele mai ușor ? Care ar fi cele mai importante lucruri în acest drum ? Voi cum ați reușit să treceți de blocajele ce apar inevitabil ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: