Pot fi abcesele dentare ucigașe ?

supuratiicervicaleGărzile dintr-un spital de urgențe au început să nu mai fie tot timpul o sperietoare pentru mine. De ce o sperietoare ? Pentru că vezi cazuri de un dramatism extrem uneori. Un astfel de caz pot fi supurațile cervicale. Ce sunt acestea ? Puroi diseminat la nivelul gâtului, cu stare de febră severă, compresiune la nivelul formațiunilor cervicale, mai ales la nivelul vaselor mari cervicale. Este o stare ce poate duce pacientul spre deces, dacă nu se intervine la timp. De la ce se fac aceste infecții ?

De la cele mai banale abcese dentare sau amigdaliene, neglijate care coc acolo, și la un moment dat încep să plece în vecinătate. Chiar în ultima gardă a fost un astfel de caz, de la care colegii au drenat un litru jumătate de puroi dintr-un plămân, și doi litri din celălalt. Este imensă cantitatea de puroi extrasă, ca să nu mai vorbesc de faptul că nu e deloc obișnuit ca o astfel de supurație să ajungă în pleură. Gândiți-vă și voi : de la un abces dentar infecția a ajuns pe plămâni !

Intervenția chirurgicală este obligatorie, iar evoluție ulterioară nu este ferită de complicații, ce pot fi uneori mortale.

Scopul acestui post este de a vă pune în gardă. De a vă îndemna să vă tratați problemele dentare, infecțiile amigdaliene sau oricare din zona capului și gâtului pentru nu a ajunge pacienți în chirurgia cervicală.

Aveți o carie ? Mergeți și o tratați ! Aveți angina eritemato-pultacee sau doar eritematoasă ? Mergeți și v-o tratați ! Este mult mai simplu, și mult mai ieftin !

Un gând despre „Pot fi abcesele dentare ucigașe ?

Adăugă-le pe ale tale

  1. A republicat asta pe Sănătatea ta și a comentat:

    Pentru că nu trece vreo gardă în care să nu avem o cervico-mediastinită sau o supurație latero-cervicală, afecțiuni ce sunt cu risc vital și foarte greu de gestionat, am decis să republic acest post mai vechi.
    Sănatate maximă !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: