Luptă împotriva gripei

luptaimpotrivagripei

A sosit iarna și ne apropiem de vârful sezonului de gripă. Acum este momentul cel mai important să îi oferiți sistemului imunitar susținerea de care are nevoie, cu ajutorul vitaminelor și nutrienților. Există mai multe moduri de a împiedica răspândirea gripei sau răcelii. Citiți în continuare despre cinci metode prin care dumneavoastră și familia dumneavoastră puteți lupta împotriva acestora.

 

1. Consumați apă din belșug, chiar dacă sunteți mereu pe fugă

Între antrenamente și călătoriile de sărbători, puteți ajunge ușor să vă neglijați dieta, mai ales dacă aveți un program încărcat. Menținerea aportului zilnic de lichide și nutrienți este importantă pentru starea dumneavoastră de bine, deoarece ajută atât la prevenirea bolilor, cât și la recuperarea ulterioară. Băutura de stimulare a imunității este o modalitate practică de vă hidrata organismul cu ajutorul unei băuturi răcoritoare cu gust de fructe, care conține vitamina C și zinc.

2. Vaccinați-vă antigripal

Întrebați medicul dumneavoastră care sunt opțiunile de vaccinare antigripală oferite pentru protejarea adulților și copiilor expuși riscului de îmbolnăvire. Vaccinul antigripal, disponibil în Europa sub formă de injecție sau spray nazal, poate fi extrem de important pentru persoanele cu risc crescut de complicații – inclusiv pentru femeile însărcinate, persoanele peste 65 de ani și cei cu sistemul imunitar compromis, după cum specifică Sistemul Național de Sănătate din Marea Britanie . Vaccinul conține tulpini de gripă, de aceea trebuie administrat atunci când sunteți sănătos. Dacă aveți febră, amânați vaccinarea.

3. Vitamina C din plin

Psst, un pont: chiar dacă sezonul fructelor de vară a trecut, și iarna puteți găsi numeroase surse gustoase de vitamina C – de exemplu clementine și dovleac plăcintar. În plus, 100 grame de broccoli conțin 168% din doza zilnică recomandată de vitamina C – nu uitați însă că acest antioxidant puternic este solubil în apă: cu cât procesul de gătire este mai lung, cu atât mai puțină vitamina C rămâne. Dar de ce este atât de specială această vitamină-minune?Studiile arată că vitamina C are potențialul de a susține sistemul imunitar. Iar în cazul în care aportul dumneavoastră de vitamina C este insuficient, suplimentele cu Vitamina C vă poat ajuta să vă atingeți obiectivul.

4. Tușiți în mânecă, nu în palme

Pentru a evita răspândirea microbilor, am fost adesea sfătuiți să ne acoperim gura când strănutăm. Dar și modul în care facem acest lucru contează. Pentru că folosim mâinile în toate activitățile zilnice, doctorii ne recomandă adesea să strănutăm în partea de sus a mânecii.

5. Porție dublă de nutrienți

Suplimentul zilnic este unul dintre cele mai apreciate suplimente. Luat de două ori pe zi, acesta vă oferă 12 vitamine esențiale, 10 minerale esențiale și extracte din 22 de plante. Chiar dacă suplimentele nu înlocuiesc o dietă sănătoasă, acestea reprezintă o metodă convenabilă de a susține starea generală de sănătate a organismului dumneavoastră pe timp de iarnă.

 

Detalii despre ce am discutate puteți afla lăsând un comentariu, și vom intra în detalii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: