5 soluții pentru ochi sănătoși

Ochi sănătoși

Atunci când avem grijă de bunăstare, adesea neglijăm un organ important: ochii noștri – „fereastra către suflet”. Vederea este unul dintre cele cinci simțuri și joacă un rol incredibil de important în viața noastră de zi cu zi. Ochii noștri sunt din ce în ce mai obișnuiți cu diferite dispozitive digitale – mai ales cu tablete și smartphone-uri – însă acest efort suplimentar poate duce la probleme precum uscarea ochilor și chiar oboseală fizică, ceea ce determină o scădere a productivității.

Aveți grijă de ferestrele dumneavoastră către lume

Este mai bine să luați măsuri proactive în loc să așteptați apariția unor simptome negative care afectează vederea. V-am pregătit mai jos cinci sfaturi care vă vor ajuta să mențineți o sănătate optimă a ochilor.

1. Faceți pauze de la ecran

Atunci când lucrați la computer sau stați cu ochii în telefon, luați o scurtă pauză de la ecran după fiecare oră și priviți la câțiva metri distanță. Dacă petreceți prea mult timp în fața ecranului în mod regulat, există riscul să suferiți de sindromul vederii la calculator, care include o serie de probleme, printre care se numără și dificultatea de a focaliza privirea la distanță. Bonus: pauzele scurte pot contribui și la creșterea productivității!

2. Protejați-vă de razele soarelui

Când ne gândim la protecția solară, de obicei ne duce gândul la crema de protecție pentru piele. Însă razele UV afectează și ochii. Evitați tensiunea oculară determinată de strălucirea soarelui și optați pentru o pălărie și ochelari de soare de calitate. Atunci când alegeți o pereche de ochelari, nu vă bazați pe cât de întunecată este lentila, ci căutați ochelari care au marcajul 100% protecție împotriva razelor UV.

3. Hrană pentru ochi

Studiile au demonstrat că vitamina A și carotenoida, un pigment galben natural care se găsește în fructe și legume, poate contribui la diminuarea bolilor oculare asociate cu înaintarea în vârstă. Printre alimentele bogate în carotenoide se numără cartofii dulci, prunele, caisele și legumele cu frunze de culoare verde închis, cum ar fi kale sau spanacul. Iar printre alimentele bogate în vitamina A se numără carnea, ouăle și untul.

4. Renunțați la fumat

Aveați nevoie de încă un motiv să eliminați acest obicei? Riscurile consumului de țigări nu se limitează doar la boli cardiace și cancer la plămâni. Fumatul poate afecta ireversibil vederea, crescând riscul de a dezvolta glaucom sau cataractă mai târziu în viață. Aveți grijă!

5. Consumați suplimente alimentare

În mod ideal, ar trebui să consumăm suficienți nutrienți și antioxidanți printr-o dietă echilibrată și variată, care contribuie nu doar la bunăstarea ochilor, ci și la starea generală de sănătate. Deși nu există studii decisive, există cercetări care demonstrează că suplimentele alimentare pot compensa anumite deficite. Vitaminele benefice pentru ochi conțin de obicei carotenoide, precum luteina și vitamina A. De fapt, cea mai mare concentrație de luteină se găsește în zona maculară a ochilor, asigurând o protecție specifică antioxidantă.

Nu uitați să vă ocupați de sănătatea ochilor !

Un gând despre „5 soluții pentru ochi sănătoși

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: