7 moduri de a vă menține rutina de antrenament

rutinainsalaAtunci când lucrați pentru dumneavoastră, cunoașteți importanța stabilirii unor obiective, gestionării timpului și creării unor obiceiuri pozitive. Aplicarea aceluiași tip de gândire rutinei dumneavoastră de antrenament vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele. Încercați câteva sfaturi oferite de antrenorii de fitness.

1. Schimbați-vă atitudinea

Dacă vă gândiți la antrenament ca la o corvoadă, ceva ce „trebuie să faceți”, atunci vă va fi foarte greu să începeţi efectiv. Încercaţi să vă schimbaţi modul de a gândi – antrenamentul să fie ceva ce „alegeți” să faceți sau „doriți” să faceți.

2. Vizualizați rezultatele

Unul dintre obiceiurile din cartea lui Stephen R. Covey, Cele 7 obiceiuri ale oamenilor foarte eficienți, este vizualizarea. Data viitoare când vă lipsește motivația, imaginați-vă fericiți, energici și bucurându-vă de o masă delicioasă după o sesiune de antrenament revigorant. Sau imaginați-vă cum treceți linia de sosire a maratonului sau cum arătați eleganți și zvelți într-o ținută nouă.

3. Fiți pregătiți

Nu începeţi înainte de a fi pregătiți de antrenament, înainte de vă găsi echipamentul potrivit sau înainte de a vă decide ce veți face. Este important să vă planificaţi acţiunile. Apoi împachetați-vă echipamentul corespunzător, sticla de apă și batoanele proteice.

4. Marcați antrenamentul în calendar

Programați-vă și tratați-vă antrenamentele la fel ca pe o programare la dentist sau o întâlnire de afaceri. Marcându-le pe hârtie sau pe telefon, prioritizați în mod activ antrenamentele și vă va fi mai greu să inventați scuze precum că sunteți prea obosiți sau că nu aveți timp.

5. Transformați-l într-un obicei

Precum spălatul pe dinți, antrenamentul poate fi ceva ce facem în fiecare zi fără să ne gândim la el dacă îl transformăm într-un obicei , spun câțiva antrenori personali. Aceștia sugerează să începeți cu sesiuni de antrenament foarte scurte și ușoare, astfel încât să nu aveți nicio scuză să nu le faceți. După ce obiceiul devine stabil, îl puteți intensifica.

6. Fiți sociabili

Întâlnirile de antrenament cu un prieten sunt un mod minunat de a combina antrenamentul cu activitatea socială. Unii experți spun că ajută și să vă mențineți responsabili . Ca alternativă, înscrieți-vă într-o echipă sau într-un club de sport.

7. Iertați-vă

Cumpărături de ultim moment, gustări de Crăciun, călătorii, oaspeți, petreceri de Revelion… Dacă sfârșiți prin a vă răsfăța sau prin a sări peste unele antrenamente, nu uitați că nu suntem perfecți. În loc să vă simțiți vinovați sau să decideți că nu veți mai reuși să fiți în formă, iertați-vă și felicitați-vă pentru ceea ce ați reușit să obțineți.

Mențineți-vă activi și motivați cu aceste sfaturi din partea experților în fitness.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: