Este important să bem suficientă apă

consumdeapa

Hidratare constantă când cresc temperaturile

 

Pentru a ne menține în formă în timpul verii, tindem să înlocuim banda de alergare și bicicleta de la sală cu plimbări pe jos sau cu bicicleta prin natură, pentru a ne bucura de vremea caldă. Însă vremea călduroasă și umedă îi poate face chiar și pe cei mai tineri membri ai familiei să se simtă lipsiți de energie. Acest sentiment este și mai puternic atunci când facem mișcare.

Ce ne face să transpirăm?

Revista Forbes explică: „Pe măsură ce vremea se încălzește, corpul dumneavoastră începe să transpire pentru a-și regla temperatura. În total, aveți 2,6 milioane de glande sudoripare care vă răcesc corpul, eliberând lichide prin pori. Cheia este completarea constantă a acestor pierderi de lichide.”

De ce hidratarea este atât de importantă?

Compania de asigurări medicale Bupa din Marea Britanie descrie pe scurt: „Nu putem supraviețui fără apă. Aceasta reprezintă aproape două treimi din corpul nostru și este esențială pentru funcționarea corespunzătoare a organismului. Apa are o gamă largă de beneficii pentru organism, de la eliminarea produselor toxice prin urină, până la lubrifierea articulațiilor. De asemenea, aceasta face tenul să arate bine.”

Semnele deshidratării includ:

  1. dureri de cap frecvente, amețeală sau confuzie,
  2. crampe musculare,
  3. constipație frecventă,
  4. nevoia rară de a urina sau urină de culoare galbenă sau închisă la culoare,
  5. piele uscată care se strânge.

Cât și ce?

Este recomandat să consumăm aproximativ 1,5 – 2 litri de lichide pe zi și trebuie să reținem că cea mai bună sursă este apa, conform Bupa.

Forbes ne sugerează să „ne gândim la hidratare ca la o schimbare a stilului de viață. Luați o sticlă plină de apă cu dumneavoastră oriunde” și „începeți fiecare zi cu un pahar cu apă”.

Însă, calitatea apei pe care o consumăm este la fel de importantă. În apa de la robinet pot exista mulți contaminanți, de la mercur până la urme de pesticide. Pentru familii, cea mai bună metodă de filtrare a apei este tehnologia eficientă este de a avea un filtru de apă chiar la tine în casă. Și este important să ai o tehnologie eficientă, prietenoasă cu mediul de care să fii mandru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: