Rezoluția lunii ianuarie

drink-3021521_1280Optați pentru un aer și o apă curate în locuința dumneavoastră

 

Luna ianuarie este momentul perfect pentru a pune în aplicare rezoluțiile de Anul Nou cu privire la un stil de viață mai sănătos. După ce trece perioada petrecerilor de sărbători, mulți oameni se gândesc la un mod de detoxifiere pentru un început fresh. Unii oameni își iau angajamentul de a fi mai atenți la sănătate și își propun, de exemplu, să alerge de două ori pe săptămână sau să reducă zahărul din alimentație. Alți oameni vor să-și „detoxifice” locuința prin donarea sau vânzarea lucrurilor de care nu mai au nevoie.

O altă modalitate de a ne îmbunătăți locuința pentru a fi mai sănătoși este adoptând măsurile necesare pentru a ne bucura de un aer mai curat și o apă mai pură. Aerul și apa curate par ceva de la sine înțeles, însă ați fi surprinși să aflați câți contaminanți se află în aerul și apa din locuințele noastre.

Un aer mai sănătos

Poluarea aerului din locuință poate să provină din interior, de exemplu din produsele de curățenie sau gazul emis de materialele sintetice. Sau poate să provină din exterior, de la pesticide sau noxele din trafic. Printre contaminanții „naturali” care ne pot agrava alergiile se numără polenul, acarienii, ciupercile și părul de animale. În plus, clădirile etanș sau ventilația slabă pot agrava prolemele respiratorii cauzate de poluarea aerului din interior.

Există câteva măsuri simple pe care le puteți lua pentru a îmbunătăți calitatea aerului din locuință. Iată câteva sfaturi.

1. Păstrați podelele curate. Praful din casă poate conține chimicale și alergeni, de aceea este recomandat să nu-l lăsați să se acumuleze. Covoarele mari plasate la fiecare intrare pot reduce cantitatea de contaminanți aduși de afară, iar prin aspirarea și spălarea regulată a podelelor reduceți foarte mult praful care pătrunde în locuință.

2. Aveți grijă la nivelul de umiditate din locuință. Acarienii și mucegaiul au nevoie de umiditate, de aceea este important să o mențineți la minimum! Dezumidificatoarele sunt o soluție eficientă, dar poate ajuta și simpla ventilare corespunzătoare a bucătăriei sau a băii atunci când gătiți sau când faceți duș. Nu în ultimul rând, aveți grijă să reparați la timp țevile care prezintă scurgeri.

3. Înverziți-vă casa! Plantele acționează ca agenți naturali de purificare a aerului și s-a dovedit că acestea reduc nivelul de formaldehidă din locuință. Totodată, plantele conferă un sentiment de pace și bunăstare. Așa că, nu mai ezitați și începeți să plantați!

Apă potabilă pură

Apa pe care o bem este la fel de importantă ca aerul pe care îl respirăm. Dar chiar și apa tratată de la robinet poate conține o cantitate alarmantă de elemente „suplimentare”. Dacă locuiți într-o zonă cu apă potabilă sigură, apa de la robinet este de obicei tratată cu chimicale care elimină bacteriile. Însă, plumbul și bacteriile din conductele vechi care nu sunt corect întreținute, ne pot contamina apa. Sursa dumneavoastră de apă poate conține, de asemenea, urme de hormoni și mercur.

La momentul actual se desfășoară diferite studii cu privire la efectul pe care le au acești contaminați asupra sănătății pe termen lung. Dar de ce să riscați? Sistemul de tratare a apei poate îmbunătăți limpezimea, mirosul și gustul apei potabile, prin acțiunea sa de purificare. În plus, apa purificată pur și simplu are un gust mai bun.

Odată cu detoxifierea de după petrecerile de sărbători, nu uitați să faceți și o mică „detoxifiere” a apei și a aerulu!.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: