Proteina de origine vegetală

1901341_860158290674316_8602416462144899975_n

 

Articol preluat de pe laviniabratu.ro

”Cea mai bună sursă de proteină este carnea”, unul dintre miturile demolate de industria de creștere a animalelor și de industria de prelucrare a cărnii din zilele noastre. Dacă animalele ar crește în mediul lor de viață, firesc, cu siguranță numărul lor ar fi exact atât cât să le avem în dietă, din când în când. Iar calitatea proteinelor din astfel de carne ar fi prețioasă, așa este, însă mult mai rară, exact ca pe timpul bunicilor și străbunicilor noștri de la țară. Industrializarea și cele peste 18.000 de chimicale folosite astăzi fac ca sursele actuale de carne șă nu mai reprezinte o alternativă sănătoasă sau apreciată de proteină. Nici pe departe, industria de prelucrare a cărnii fiind incriminată de declanșarea numeroaselor maladii, printre care și cancerul.

Renunțarea la carne presupune procurarea proteinelor și a vitaminei B12, -atât de controversată în ultimul timp ca și proveniență!-, numai din surse vegetale sau din lactate, ceea ce inițial poate părea dificil, însă, obișnuințele culinare nu sunt chiar atât de greu de schimbat atunci când avem o preocupare spre cunoaștere și evoluție personală.

Proteinele sunt foarte importante în dieta noastră, ele ajutând nu numai la ce se gândesc mulți dintre noi, adică la ”forme musculare evidente”, ele sunt cele care structurează neurotransmițătorii, hormonii organismului, tot ce reprezintă practic structură, din fiecare celulă a corpului nostru. Noi suntem o masă de celule, interdependente una de altă și conectate la un nivel greu încă de explicat de către știință.

 

Alimentele care nu trebuie sa lipsească din meniul vegetarienilor…

Citește mai departe aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: