Beneficiile oțetului dincolo de scăderea în greutate

beneficiileotetuluiDacă nici ție nu-ți place sau nu prea îți place oțetul, e bine să citești acest articol tradus. Este un articol al doctorului Greger, un specialist controversat, e adevărat, în alimentație și în tratarea bolilor și cu ajutorul dietei. Este nepotul unei femei care a venit în cărucior la un centru de sănătatea din Satele Unite unde se practica această strategie, și a plecat pe picioarele ei, dar și autorul cărții „Cum să nu mori”. Cred că este important să ști toate aceste date ca abordare holistică a bolilor. Asta pentru că a fost spus de mult că masa noastră poate fi medicamentul nostru.

Articolul pe larg :

Un studiu dublu-orb, controlat placebo, randomizat, a constatat că greutatea corporală și grăsimea abdomenului au fost semnificativ reduse prin adăugarea unei singure linguri de oțet în dieta zilnică. Există vreun beneficiu pentru consumul de oțet dacă nu sunteți supraponderal? Ei bine, trigliceridele subiecților din studiu s-au normalizat și, pentru cei care au luat doza mai mare de două linguri pe zi, a existat o scădere a tensiunii arteriale. Aceste efecte s-ar putea tocmai din cauza pierderii în greutate. În afară de gust, există vreun beneficiu persoanelor cu greutate normală care pun oțet în salate? Cum rămâne cu oțetul pentru controlul zahărului din sânge? Asta e subiectul videoclipului meu. Poate ajuta oțetul la controlul zahărului din sânge?

Dacă îi hrăniți pe oameni cu o jumătate de ceașcă de zahăr la masă, zahărul din sânge crește, tensiunea lor arterială poate fi afectată. Cu cât glicemia este mai mare, cu atât mai mare este riscul cardiovascular. Există însă un medicament care poate bloca absorbția zahărului. Prin blocarea creșterii glicemiei cu acest medicament, puteți preveni disfuncția arterială. Acest lucru demonstrează că, probabil, este bine pentru inima dumneavoastră, dacă nu aveți glicemii mari după mese. De fapt, cât de mare este glicemia dumneavoastră după o masă este un predictor al mortalității cardiovasculare. Deci, oamenii care consumă multe alimente calorigene, cum ar fi alimentele bogate în zahar și cereale rafinate, tind să aibă mai multe atacuri de inimă și accidente vasculare cerebrale? Da. Ei, de asemenea, par mai multe riscuri de a face diabet zaharat – dar poate că oamenii care mănâncă o mulțime de fulgi congelați și apoi prăjiți și pâine albă, rafinată au și alte obiceiuri alimentare proaste?

Dietele care au fost supuse testului în studii controlate și randomizate și care au dovedit că previn diabetul zaharat sunt cele care se concentrează pe reducerea grăsimilor saturate și sporirea consumului de alimente vegetale întregi bogate în fibre, cum ar fi fructele, legumele și cerealele integrale , fără a se lua în considerare în mod specific glicemii mai mici sau mai mari. Medicamentul care a fost pus la încercare, care a redus creșterile glicemiei postprandiale se pare că reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat, precum și riscul de atacuri de cord și de hipertensiune arterială. Deci, există vreo modalitate de a preveni aceste creșteri ale glicemiei fără a fi nevoie să luați medicamente? O soluție ar fi să fel ar fi să eviți acea jumătate de ceașca de zahar!

Da, medicamentul poate încetini progresia aterosclerozei. Puteți vedea în videoclipul meu Poate oțetul fi de ajutor în controlul glicemiei? modul în care arterele care se îndreaptă spre creier se îngustează mai încet prin luarea acestui medicamentul. Dar nu ar fi mai bine sa mănânci o dieta care de fapt ar inversa progresia bolilor de inima și diabetul? Cea mai sănătoasă dietă pentru prevenirea creșterii glicemiei postprandiale – oxidarea și inflamația – este o dietă concentrată pe alimentelor din plante. Dar dacă vrei într-adevăr un covrig? În loc să iei medicamente pentru asta, adăugarea de un unt de migdale poate ajuta la reducerea creșterii glicemiei postprandiale din carbohidrații rafinați. O altă opțiune este de a adăuga puțin oțet balsamic.

Consumul de oțet împreună cu alimente a fost folosit ca un remediu pentru diabetul zaharat înainte de apariția terapiei farmacologice de scădere a glucozei – și anume înainte de a veni medicamentele – dar nu a fost supus testelor până în 1988. La urma urmei, câți bani poți face din oțet? Ei bine, potrivit Institutului de Oțet, se pot face milioane de dolari ! Dar un singur medicament de diabet, ca Rezulin, a adus miliarde – până când a fost retras de pe piață pentru uciderea prea multor oameni pentru că dădea insuficiență hepatică. Compania farmaceutică care tocmai a făcut profitul,  nu a trebuit să plătească decât ceva mai puțin de un miliard pentru familiile îndurerate pentru acoperiri deranjul.

Nu există nici o insuficiență hepatică când pui untul de arahide pe un covrig, și totuși reduce creșterea glicemiei la jumătate. În mod similar, consumul a patru lingurițe de oțet de cidru de mere, diluat în apă, conferă aceeași diminuare a glicemiei – cu avantajul suplimentar față de untul de arahide că scade și nivelul de insulinei din sânge. Acest lucru este ceva ce untul de arahide în aparență nu poate face. Dar punerea untului de arahide pe covrig este probabil mai bună decât un covrig cu somon gras, deoarece peștele triplează răspunsul insulinei. Vinul roșu crește, de asemenea, nivelurile de insulină, deși nu la fel de mult ca peștele, și, de asemenea, crește trigliceridele. Vinul roșu fără alcool nu provoacă însă aceeași problemă.

Ce zici de oțet? Nu numai că o lingură pe zi tinde să îmbunătățească nivelul colesterolului și al trigliceridelor în timp, însă oțetul poate scădea trigliceridele în decurs de o oră de la masă, precum și scăderea glicemiei și reduce creșterea de insulină după masă, oferind potențialul cel mai mare.

Articol preluat de pe nutritionfacts.org.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: