Alimentul ce ne roade pe dinăuntru

bilic-1Despre dr. Bilic nu pot spune că am o admirație necondiționată, dar este un profesionist în boli de nutriție și are rezultate cu pacienții, ceea ce cred că este cel mai important. De aceea am pus în acest post ceea ce a afirmat într-o postare făcută pe Facebook.  Nutriționistul Mihaela Bilic a dezbătut efectul dezastruos pe care îl are zahărul asupra corpului uman. Aceasta susține că zahărul ar trebui pus alături de alcool, tutun și droguri ușoare, deoarece provoacă dependență.

Mihaela Bilic susține că zahărul „ne roade precum rugina, precum o molie.”

„Oare cât o să ne mai ia…până vom pune zahărul lângă alcool, tutun și droguri ușoare? Până când vom realiza că nu corpul nostru are nevoie de el, ci creierul, care e sedus definitiv și iubește gustul dulce. Când consumăm zahăr se sintetizează substanțe cu efect opiaceu, care au efect anestezic, de calmare a durerii.

Însă cu puțin obiectivism putem vedea ce rele face zahărul, observând bolnavii de diabet. Această afecțiune parșivă și necruțătoare afectează tăcut tot organismul, după ani de zile de evoluție nu rămâne niciun organ sau sistem sănătos: pierdem vederea, sensibilitatea nervoasă, rinichii, ficatul, pancreasul, circulația sangvină, funcționarea cerebrală, dinții, picioarele… într-un cuvânt ne descompunem. Și cauza este un nivel crescut al glicemiei, adică al zahărului din sânge.

Dincolo de siluetă, zahărul îmbătrânește și îmbolnăvește, accelerează reacțiile oxidative din organism, ne roade precum rugină, precum o molie. Ce folos că nu doare…ce periculos că ne place! Iar când realizăm, e prea târziu.

Poate că e un rău necesar, poate că e imposibil să-l eliminăm din alimentație, dar merită să-l reducem drastic! Consumați-l rar și cu moderație, în produse de calitate și care va plac mult. Și sub nicio formă nu-l beți, nu-l consumați în formă lichidă”, a scris Mihaela Bilic.

Zahărul are un gust foarte bun, însă, în cantități mari, poate avea efecte devastatoare asupra întregului organism, inclusiv a stării de dispoziție. Totuși, exista foarte multe persoane care consuma excesiv zahar, scrie farmaciata.ro

Pe lângă faptul că excesul de zahar duce la apariția obezității și a altor afecțiuni cronice, poate fi responsabil și de apariția sau agravarea anxietății sau a depresiei.

În momentele stresante, exista multe persoane care apelează la dulciuri pentru a se simți mai bine și pentru a compensa o lipsă emoțională. Însa, o cantitate mare de zahar procesat poate determina anxietate, iritabilitate și tristețe, ce pot avea un impact major asupra sănătății mentale dacă suferiți deja de anxietate sau depresie.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: