Nu lăsați ca urechile să vă strice vara !

bacteria-163711_1280Vara este în deplinătatea sa, temperaturile sunt din ce în ce mai mari și ne permit să mergem la plajă, fie la mare, fie la ștrandurile din orașe sau sau la piscine. Însă dacă vreți ca acest lucru să vă aducă doar satisfacții, e bine să aveți grijă de câteva lucruri legat de urechile voastre.

Spun asta pentru că de câteva gărzi încoace am avut o groază de otite. Cele mai multe externe, adică ale pavilionului auricular și ale conductului auricular extern, adică porțiunea din interiorul urechii până la timpan. Această afecțiune este mult mai frecventă în această perioadă a anului pentru că temperaturile ridicate, transpirația și folosirea mâinilor murdare pentru a manevra urechea, adică băgăm degetele murdare în urechi, sunt factori care favorizează această afecțiune.

Așadar atunci când constați că după ce ați fost a piscină, sau la mare începe să vă doară rău urechea, aveți secreții în cantitate moderată care se scurg din ureche, de culoare albicioasă, și nu puteți să vă atingeți urechea de durere, e cazul să vă vadă un medic. Cel mai bine ar fi să mergeți la medicul de familie care vă va direcționa așa cum este mai bine pentru voi. Cel mai probabil că veți ajunge să vă vadă un otorinolaringolog…

Așadar, ce este bine să faceți dacă vă doare urechea rău de tot :

  1. Nu mai băgați voi nimic în ureche ! Nu folosiți bețișoarele de urechi, decât dacă vreți să vă vedeți des cu otorinolaringologul vostru. De asemenea, nu puneți tot felul de soluții în ureche, soluții cumpărate de la farmacie la sfatul farmacistului ! Nu am nimic cu ei, dar riscați ca printre recomandările avizate să vă puneți în urechi tot felul de chestii care, dincolo de faptul că nu au niciun efect pentru afecțiunea voastră, pot ă vă dăuneze și mai mult !
  2. Evitați ca apa să pătrundă în ureche. Mediul umed favorizează dezvoltarea microrganismelor rezidente la acest nivel și poate favoriza transformarea acțiunii acestor microrganisme în unele patogene.
  3. Mergeți le medic imediat ce au apărut problemele. Un sfat avizat vă poate aduce eliberarea rapidă de simptomele care vă deranjează.
  4. Respectați sfatul medicului. Este probabil ca să fie nevoie de a vă prezenta zilnic la medic pentru a schimba meșa auriculară necesară în astfel de cazuri. Sunt realmente surprins de frecvența situațiilor în care pacientul nu înțelege că îl chemăm zilnic pentru el, nu pentru că ne place nouă acest lucru. Și au loc negocieri în triaj pentru a-l face pe pacient să înțeleagă că lui îi va fi mai bine dacă respectă indicațiile.
  5. Dacă mergeți la piscine, ștranduri asigurați-vă că sunt locuri de încredere, care știți că își curăță frecvent piscinele și bazinele, că nu vine oricine acolo, pentru că o piscină neigienizată poate fi o sursă de boală pentru urechile, și nu numai, voastre.

Sper că aceste sfaturi să vă ajute să vă bucurați de vară, de plăcerea înotului, a drumețiilor, a activităților specifice perioadei fără să fie nevoie să vă vedeți cu medicul vostru pentru probleme date de afecțiunile urechilor voastre.

Vară frumoasă !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: