Foarte mic ghid pentru urechile voastre

absorbent-88257_1920Sunt convins că măcar odată ați folosit bețișoare de urechi. Eu știu că am făcut-o, însă nu aș mai face-o. Sunt foarte frecvente cazurile în care văd pacienți care vin pentru dureri de urechi, în unele cazuri cu leziuni de conduct, adică cu răni pe conductul auricular, zgârieturi sau de-a dreptul plăgi, sau otite externe destul de urâte.

Și când începi să afli de unde a început totul, aproape de fiecare dată este implicat și un bețișor de urechi…Care a fost manevrat intempestiv și care a generat o leziune care se suprainfectează.

Pe de altă parte cunosc discomfortul creat de prezența unui dop de ceară. Știu că nu mai auzi nimic cu urechea respectivă și asta creează discomfort social, că ai impresia de ureche plină. Însă soluția nu e să vă băgați voi tot felul de chestii în urechi… Și am aflat că la farmacie găsiți conuri care se aprind băgate fiind în urechi !, tot felul de soluții și uleiuri…Am văzut și extras căței de usturoi băgați în ureche !!!! Cred că cel mai bine ar fi să vă recomande profesionistul care vede zilnic astfel de situații, nu ?

Așadar dacă credeți că aveți un dop de ceară :

  1. Nu băgați voi nimic în ureche ! Primul argument e că nu vedeți ce faceți, iar conductul auditiv este sinuos, nu e drept, și are o piele foarte subțire pe care o puteți răni voi înșivă foarte ușor.
  2.   Mergeți la medicul de familie chiar dacă este aglomerat ! E vorba de sănătatea voastră în fond ! Câteva ore petrecute așteptând la medicul de familie poate să facă diferența între o rezolvare facilă și o groază de complicații apărute în cascadă în urma unor manevre inoportune făcute de voi. Unii dintre medicii de familie mai pregătiți pot extrage chiar ei ceara.
  3. La farmacie se merge, în general, după vizita la medic ! Și nu invers ! Farmaciștii sunt profesioniști care știu ce trebuie să facă legat de gestionarea și vânzarea medicamentelor. Recomandarea medicamentelor este apanajul medicilor….
  4. Respectați recomandarea medicului în întregime ! Luați dozele recomandate, nu le înjumătățiți voi înșivă, mergeți la control de câte ori vă este indicat ! Este surprinzător pentru mine cât de des pacienții pun la îndoială recomandările medicale ! Eu când am probleme cu mașina îmi ascult mecanicul auto, chiar dacă de atâția ani, am mai dobândit și eu cunoștințe. El face asta zilnic și are altă percepție a realității și a fiecărui caz în parte, pentru că nu toate bolile merg la fel. De aceea se și zice că nu sunt boli, ci pacienți.
  5. Pentru îndepărtarea cerii auriculare este suficient să folosiți apă și săpun zilnic. Folosirea bețișoarele de urechi nu face decât să împingă ceara unde nu are ce căuta Adică dincolo de meatul auricular. Și asta va creea probleme.

Sper ca aceste mici sfaturi să vă scutească de probleme create de otitele externe, medii sau de plăgile auriculare create ca și consecință a utilizării intempestive a bețișoarelor, soluțiilor auriculare de tot felul sau a soluțiilor inovatoare, vezi cățeii de usturoi….

Sănătate maximă !

Un gând despre „Foarte mic ghid pentru urechile voastre

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: