Vitamina D în fibrilația atrială

Vitamin-D-Deficiency-Linked-To-Increased-Risk-Of-Irregular-HeartbeatAșa cum îți mai spuneam, încet încet medicina alopată, cea care noi o știm cel mai bine, vine cu date clare ce demonstrează beneficiile clare ale micronutrienților asupra patologiilor importante. Mai jos aveți o metanaliză, sinteza a mai multor studii, a unui om de știință, medic și laureat Nobel, dr. Rath,  ce vorbește despre importanța utilizării vitaminei D, dar nu numai, în patologiile cardiace, în speță, fibrilația atrială.

O nouă metaanaliză a descoperit că deficiența de vitamina D este asociată cu un risc crescut de fibrilație atrială. Cea mai frecventă formă de bătăi neregulate ale inimii și cea mai frecventă cauză de accidente vasculare cerebrale, peste 33 de milioane de oameni din întreaga lume sunt estimate a suferi de această afecțiune cardiacă. Publicată în Nutrition Journal de cercetători din China, analiza examinează un număr de 13 studii care au implicat 6.519 cazuri de fibrilație atrială, dintre 74.885 de participanți. Pe baza rezultatelor, cercetătorii concluzionează că deficiența de vitamina D este asociată cu un risc crescut de fibrilație atrială atât în ​​populația generală, cât și în rândul pacienților care suferă de operații de bypass cardiac. Observând că deficiența de vitamina D este frecventă în multe țări în zilele noastre, cercetătorii descriu modul în care mai puțin de un sfert din populația din Statele Unite are o concentrație serică de 25-hidroxivitamina D [25 (OH) D] peste 30 ng / ml. Cea mai importantă formă circulantă de vitamina D din organism, cercetările sugerează că 30 ng / ml din 25 (OH) D pot fi concentrația minimă necesară pentru o sănătate optimă. Deși există multe dezbateri cu privire la concentrația optimă, există un consens tot mai mare potrivit căruia recomandările actuale pentru aportul de vitamina D stabilite de autoritățile sanitare guvernamentale sunt insuficiente.

Asociere inversă între vitamina D și riscul de fibrilație atrială

Cercetătorii au descoperit că o concentrație serică de vitamina D mai mică de 20 ng / ml a crescut riscul de fibrilație atrială cu 23 la sută, în timp ce o concentrație mai mică de 30 ng / ml a crescut riscul cu 14 la sută. În general, rezultatele analizei demonstrează o asociere inversă între concentrația de vitamina D și riscul de fibrilație atrială. Pe lângă populația generală, cercetătorii au remarcat, de asemenea, carența de vitamina D să fie asociată cu un risc crescut de fibrilație atrială în rândul pacienților care suferă de operații de bypass cardiac. În timp ce relația dintre nivelurile de vitamina D din ser și fibrilația atrială postoperatorie după ocolirea inimii a fost mult dezbătută, cercetătorii spun că descoperirea lor nu este surprinzătoare. Studiile anterioare au sugerat deja că deficiența de vitamina D este asociată cu o incidență crescută a anomaliilor electrocardiografice, de exemplu. Un studiu publicat în 2015 a examinat pacienții supuși unei intervenții chirurgicale cardiace și a constatat că concentrații scăzute de 25 (OH) D erau asociate cu un risc semnificativ mai mare de evenimente adverse cardiace și cerebrovasculare adverse majore. Totuși, la fel de importantă ca și vitamina D, cercetările medicului celular ale Dr. Rath au demonstrat că, pentru controlul cel mai eficient al fibrilației atriale, este necesară o abordare multi-nutritivă.

Abordarea medicului celular al Dr. Rathîn ceea ce privește fibrilația atrială

Pe lângă recomandările sale fundamentale de sănătate celulară, Dr. Rath recomandă pacienților care suferă de fibrilație atrială să ia următoarele micronutrienți în doze mai mari:
-VITAMINA C – O substanță nutritivă vitală, vitamina C furnizează energie pentru metabolismul fiecărei celule. De asemenea, furnizează molecule purtătoare de bioenergie din grupa de vitamine B cu energie celulară de salvare.
-Vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B12 ȘI BIOTINA – Vitaminele B sunt purtătoare de bioenergie ale metabolismului celular, în special pentru celulele musculare cardiace care generează și conduc impulsurile electrice necesare pentru o bătăi normale a inimii.
-COENZYME Q10 – Cunoscut și sub denumirea de ubiquinona, acest nutrient este cel mai important element din „lanțul respirator” al fiecărei celule, cel ce asigură energia celulei. Acesta joacă un rol vital în metabolismul energetic al celulelor musculare cardiace.
-CARNITINA – Un alt nutrient important, carnitina contribuie la utilizarea eficientă a bioenergiei celulare în „centralele electrice” (mitocondrii) celulelor musculare cardiace.
-MAGNEZIU ȘI CALCIUM – Împreună cu potasiul, mineralele de magneziu și calciu sunt necesare pentru conducerea optimă a impulsurilor electrice în timpul ciclului bătăilor inimii.
Demonstrând eficacitatea abordării în medicina celulară, cercetătorii de la Institutul de Cercetare Dr. Rath și-au evaluat beneficiile clinice într-un studiu clinic controlat cu placebo dublu-orb, care a implicat 131 de pacienți diagnosticați cu fibrilație atrială. Pentru a efectua studiul, pacienții din 35 de centre de sănătate au fost împărțiți în două grupuri. Un grup a primit programul de micronutrienți, în timp ce celălalt a primit o pastilă placebo cu aspect identic conținând ingrediente inactive. Cercetătorii au observat că, în rândul pacienților din programul de micronutrienți, numărul care se confruntă cu episoade frecvente de fibrilație atrială a scăzut semnificativ cât au luat micronutrienții. Până la sfârșitul studiului de 6 luni, doar 27 la sută dintre ei au raportat că se confruntau încă cu episoade frecvente. Mai mult, după doar 3 luni, 22,7 la sută dintre pacienții care au luat micronutrienți au raportat că nu au prezentat niciun episod. Până la sfârșitul procesului, acest număr s-a dublat aproape până la 43 la sută.

În general, cercetătorii au descoperit că în urma programului de micronutrienți pentru întreaga perioadă de 6 luni a studiului a scăzut frecvența episoadelor de fibrilație atrială la pacienți cu o medie de 30 la sută. Cel mai important, aceste rezultate au fost obținute fără ca pacienții să sufere efecte secundare. Dată fiind ineficiența și efectele secundare periculoase ale medicamentelor farmaceutice utilizate pentru tratarea fibrilației atriale, a venit cu siguranță momentul ca terapiile pe bază de micronutrienți să ia în prim plan. Nu numai că este o revizuire majoră în abordarea medicamentelor convenționale la această problemă globală de sănătate, întârziată, viața a milioane de pacienți din întreaga lume depinde de aceasta.

Așadar ai și documentarea științifică a beneficiului utilizării vitaminelor, micronutrienți cum îi denumește articolul, pentru ați păstra sănătatea. Cu siguranță vor fi controverse printre oamenii de știință și medici legat de acest efect, de importanța tratamentelor alopate, fără să mă gândesc și la presiunea companiilor farmaceutice…Însă cred că bunul simț și faptul că micronutrienții nu au efecte secundare ar fi argumente pentru a aborda holistic patologia. Din nou, nu militez pentru înlocuirea tratamentului antiaritmic în această patologie ! Acesta este vital pentru pacient ! Însă ca parte a strategiei terapeutice, vitamina D poate să aducă beneficii suplimentare de care poți beneficia și tu.

Și cum cred că știi deja dacă urmărești activitatea mea, îți pot pune la dispoziție o formă de vitamină D de cea mai bună calitate. Tot ce trebuie să faci pentru a intra în posesia ei este să comentezi „Vreau vitamina D” și îți voi spune cum intri în posesia ei.

Sănătate maximă !  

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: