9 modalități de a gestiona stresul: Cum să îți îmbunătățești sănătatea mintală în timpul COVID-19 și să prosperi în obiectivele tale de sănătate

sanatateamentalasicovid-19ESTE DE ÎNȚELES SĂ FIȚI ANXIOS, STRESAT, SUPĂRAT SAU DEPRIMAT. SUNT VREMURI INCERTE DAR POȚI SĂ LE FACI FAȚĂ !

În perioade de schimbări drastice, este firesc să te simți neliniștit și să ai nevoie de modalități de a face față și de a gestiona stresul. Nu să supraviețuiți, ci să prosperați! Nu există un moment mai bun pentru a vă transforma stilul de viață într-unul mai sănătos, decât în ​​perioadele de schimbare. Aceasta este o oportunitate unică – apucă-te și dezvoltă-te. De la experți în psihiatrie iată 9 dintre cele mai bune moduri de a face față și de a gestiona stresul care îți va stimula sănătatea mentală și te vor ajuta să prosperi.

Sănătate mintală și COVID-19

Este o reacție normală să te simți anxios atunci când lucrurile sunt incerte. „Frica este un lucru normal – creierul nostru dorește să ne protejeze, dar putem gestiona situația”, explică dr. Coral Avron, directorul Sănătății Comportamentale și Wellness la Centrul Pritikin. Dr. Avron a obținut aprecieri naționale pentru expertiza ei în depășirea provocărilor, cum ar fi anxietatea și stresul cronic.
Pentru mulți dintre noi, boala COVID-19 a făcut viitorul incert, stârnind îngrijorări legate de finanțe, carieră, școală și evenimente sociale. Pentru unii, există și îngrijorări cu privire la sănătatea personală și a celor dragi. Este firesc să te simți mai anxios decât de obicei. Faci tot ce poți. Ia-ți timp pentru tine. „Am muncit atât de mult, ne-am mișcat atât de repede, evitând îngrijirea de sine, mâncând și bând prea mult”, spune dr. Coral Avron. Vede o linie argintie în modul în care stilul nostru de viață ocupată s-a decelerat în încercarea de a încetini pandemia COVID-19. „Acum, avem timp să avem grijă de noi înșine și unii de alții … să ne concentrăm asupra obiceiurilor noastre – este nevoie de timp pentru a schimba obiceiurile.” Fă-ți timp cât îl aveți, pentru a începe să faci mici modificări în rutinele tale și să creezi noi obiceiuri sănătoase pe care le poți implementa în stilul tău de viață atunci când lucrurile revin la normal. „Totul va fi bine, iar acest haos ne ajută cu adevărat să vedem ce este important”, subliniază dr. Avron.

De ce mă simt neliniștit de COVID-19?

Sentimentul de stres și teamă de zi cu zi poate afecta rapid sănătatea și starea de bine. Panica se poate produce, ceea ce duce la crearea unor momente de blocaj ce pot duce la îngrijiri medicale atunci când nu este nevoie. Panica este inutilă. În mod alternativ, stresul poate provoca negarea gravității situației. Negarea pentru unii îi ajută să evite anxietatea, dar poate fi distructivă. Negarea te poate determina să ignori recomandările autorităților de sănătate. Cea mai  bună abordare este undeva între panică și negare. Această boală este gravă și ar trebui să fim preocupați de ea, dar nu este catastrofală. Vom trece prin asta împreună!

9 Moduri de a face față și de a gestiona stresul pentru o mai bună sănătate mintală în timpul COVID-19

Te simți vinovat cu privire la cuvinte, inacțiuni, alegeri alimentare, de exercițiu sau relații, în aceste momente incerte? Permite-mi un moment de empatie. Este în regulă să te simți neliniștit, stresat, supărat sau deprimat. Sunt vremuri incerte. Dar, îl poți gestiona!

Iată câteva modalități utile de a face față și de a gestiona stresul, astfel încât să îți poți îmbunătăți sănătatea mentală. (Chiar și psihiatrii folosesc aceste sfaturi.) Nu numai că poți face față, dar poți prospera. Fi cea mai buna versiune a ta!

# 1 | Fă-ți rutina
Oprește luminile noaptea și trezește-te la o oră rezonabilă. Exersează îngrijirea de sine, zilnic, mănâncă mese și gustări obișnuite. Îmbrățișarea unei rutine poate avea un impact pozitiv asupra sănătății tale mintale. Cu o rutină, știi la ce să te aștepți. Acest lucru face mai ușor să lucrezi pentru a contracara gândurile negative. „În plus, somnul și starea de spirit mai bune vin printr-un program”, potrivit Lancet Psychiatry – un program care include o rutină activă de zi, în loc de pierdutul nopților.În ceea ce privește copiii, rutinele îi fac să se simtă mai în siguranță. Realizarea rutinelor familiale este un mod util de a face față stresului și de a gestiona stresul.

# 2 | Joacă cu îmbrăcămintea
Este uimitor ce impact poate avea asupra stării de spirit. Încearcă ! Pune-ți câteva culori strălucitoare și simte cum starea de spirit se ridică. Purtarea galbenului poate inspira sentimente de fericire și optimism. Verdele este legat de sentimente de speranță. În timp ce oranjul este o culoarea asociată cu energia, distracția și căldura. Fii confortabil dacă stai acasă.

# 3 | Ieși afara
Cel mai sănătos lucru pe care îl poți face este să ieși afară și să faci mișcare. Dacă ești îngrijorat în legătură cu contactul social, ieși afară dimineața devreme când sunt puțini oameni afară – este foarte liniștitor. De fapt, terapia naturii, cunoscută și sub denumirea de scăldat în pădure, a fost demonstrată în 64 de studii de cercetare pentru a reduce stresul. Practica „scăldării în pădure” este o practică tradițională japoneză de a te cufunda în natură folosind cu atenție toate cele cinci simțuri. Poate să te ajute fie cățăratul  în copaci, fie pur și simplu să te afli în apropierea acestora. Mersul în pădure îți îmbunătățește starea de spirit și mentală, afirmă studii, comparativ cu mersul pe o stradă fără copaci, în oraș. Natura este cu adevărat cea mai bună în combaterea stresului !

# 4 | Exercițiu fizic
Pentru mulți, acest timp stresant și plin de anxietate te poate determina să te ascunzi pe canapea, să stai târziu să urmărești un alt serial Netflix și să ronțăi prăjituri sau alte alimente ce îți induc comfortul. Găsește timp pentru a face mișcare în fiecare zi și vei fi recunoscător că ai făcut-o. Exercițiul fizic provoacă eliberarea de substanțe chimice în organism care stimulează starea de spirit. Nu trebuie să te înscrii la un maraton. Ia-ți calendarul. Pregătește-ți creionul roșu pentru a programa și începe să te miști! Exercițiul fizic este un excelent ameliorator al dispoziției.
Ai un obiectiv? Majoritatea obiectivelor sunt vagi, cum ar fi „Vreau să slăbesc”. Dar, pentru ați atinge în realitate obiectivul, „trebuie să te concentrezi asupra schimbărilor de 1% care se situează între locul în care te afli și obiectivul tău final”, explică dr. Avron. Poți face schimbări de succes asupra comportamentului dacă te concentrezi pe lucruri minuscule. „Reduce-l la ridicol”, descrie dr. Avron. Dacă obiectivul tău este să-ți albești dinții zilnic, începe cu angajamentul de a albi un dinte pe zi. Dacă obiectivul tău este să faci exerciții fizice în fiecare zi, reduce-l la angajamentul de a exersa cu bicicleta ta statică în fiecare zi timp de 2 minute. Poate părea ridicol să albești un singur dinte, dar, după ce începeți, vei avea cel puțin câțiva dinți albi. „Am un calendar de două luni și în fiecare zi mă urc pe bicicleta mea staționară, chiar dacă doar pentru 2 minute, am un marcaj roșu mare în acea zi. După 60 de zile, a devenit un obicei să te urci pe bicicletă ”, exclamă dr. Avron. „Cu tot timpul liber pe care îl avem acum, putem lucra la schimbarea obiceiurilor tale, o mică marcă roșie la fiecare pas reușit.”

Există o mulțime de moduri de a lucra fără sală de sport. Expertul în fitness, Jamie Costello, director de Vânzări și Fitness la Pritikin Center, a încărcat videoclipuri pentru a te ajuta să rămâi acasă și să fii în formă. În plus, există o mulțime de articole susținute de cercetare, inclusiv informații despre care este cel mai bun antrenament pentru pierderea în greutate. Jamie adaugă că pe internet „există videoclipuri despre dans care sunt foarte distractive, iar altele pentru exerciții cardio sau coregrafe … videoclipurile cu greutate și impactul scăzut sunt cele mai bune. Poți face, de asemenea, propriul tău exercițiu! ” Ai nevoie de un pic de motivație pentru a face exerciții fizice ? Mișcarea te menține sănătos! Exercițiile fizice obișnuite te expun mai puțin la o răceală, a raportat British Journal of Sports Medicine.

# 5 | Mănâncă bine
În ceea ce privește acele pofte provocate de stres, anxietate sau depresie în perioade incerte, spunei monstrului interior că trebuie să mânci un măr (sau alt fruct mai întâi). Apoi, dacă după aceea, mai dorești o prăjitură, poți să mănânci și o prăjitură. Mâncarea sănătoasă nu înseamnă puterea voinței. „Puterea nu funcționează. Trebuie să-ți analizezi emoțiile. Dacă le ignori, nu vor pleca. Poți încerca să ignori brioșele, dar cu cât încerci mai mult, cu atât le dorești mai mult”, spune dr. Avron. Să mănânci pentru a te mângâia nu este neobișnuit, dar evitând declanșările emoționale ale alimentației, reîncărcându-ți creierul cu obiceiuri mai sănătoase și scoaterea vinovăției din ecuație, nu numai că poți face față acestei situații stresante, ci poți folosi această pauză în stilul tău de viață aglomerat ca o oportunitate de a prospera prin construirea de obiceiuri mai sănătoase.

# 6 | Dă-ți spațiu
În perioadele de stres, oamenii pot avea momente în care nu sunt în cea mai bună măsură. Fii blând cu tine însuți. În ceea ce privește alții, acordă-le spațiu, compasiune și încercă să nu fii ranchiunos. Toată lumea face tot posibilul să facă față stresului și să gestioneze stresul. „Extindeți amabilitatea cu ceilalți din jurul vostru, în special celor care se luptă să-și comunice stresul și grijile”, recomandă psihologul Dr. Eileen Feliciano, cu sediul în New York. Nu uitați că copiii pot fi afectați și de stres, uneori având nevoie de atenție suplimentară, îmbrățișări sau reasigurări.

# 7 | Realizează un set de instrumente proprii de îngrijire
Îngrijirea de sine poate fi îmbrățișarea unei pături moi, ritmul unei muzici bune sau parfumul care se revarsă dintr-o cană caldă înghesuită în palme. Strategiile de îngrijire de sine sunt unice pentru fiecare persoană, dar implică de obicei componente senzoriale, cum ar fi atingerea, gustul, vederea, auzul, mirosul sau mișcarea, explică dr. Feliciano. Există multe modalități de îngrijire de sine pentru a face față stresului: băi calde, faciale, îmbrățișări, frecare pentru picioare sau meditația. Legănatul pe un balansoar, o pătură moale, o carte de colorat, bule suflante de baie sau scrierea într-un jurnal sunt toate forme de îngrijire de sine. Ia în considerare să pui multe dintre aceste preferințe liniștitoare într-un singur loc pentru a crea un spațiu de retragere. A avea un loc în care să te simți în siguranță și relaxant poate ajuta la calmarea emoțiilor. Copiii fac forturi: spații confortabile, mici, pline de comori liniștitoare care aduc bucurie. De ce să nu-ți construiești și tu unul ?

# 8 | Gândește cu voce tare
Nu lăsa ca lucrul de acasă sau distanțarea socială să te facă să te simți izolat – ceea ce te poate face să te simți deprimat. „În mod normal, în momentele stresante ne îmbrățișăm unul pe celălalt, eliberând hormoni de oxitocină”, remarcă dr. Avron. Cu toate acestea, cu COVID-19 trebuie să găsim modalități de a face conexiuni cu alte persoane care nu sunt fizice. Un mod minunat de a face față și de a gestiona stresul este de a crea un cerc de sprijin social. „Cercul tău poate fi mai mic decât de obicei, dar poate fi mai puternic”, explică dr. Avron. Sună un prieten. Discută cu vecinul pe hol sau pe trotuar. Scrie o scrisoare unui membru al familiei. Utilizează aplicațiile tehnologice pentru un apel video cu alții. Alătură-te la întâlniri online – există o mulțime care acceptă supraponderali sau alcoolici. Empatia este atât de puternică.

# 9 | Simte-te bine
„Când nu ne aflăm în capul nostru, stresul este mai ușor de gestionat”, notează dr. Avron. Există ceva magic în dăruirea către ceilalți. Poți pur și simplu să întrebi pe cineva, „cum sunteți?” Sau, oferă-te să faci cumpărăturile pentru un vecin care are nevoie. Face bine pasiunea și îngrijirea altora. Chiar și când lumea pare de altfel, este bine să te simți bine. Și, este bine să ai grijă de tine.

În rezumat,

Cum să gestionezi stresul în timpul COVID-19
1.Crează-ți rutina
2.Joacă-te cu îmbrăcămintea
3.Ieși afara
4.Fă exerciții fizice
5.Mănâncă bine
6.Dă-ți spațiu
7.Realizați un set de instrumente de îngrijire proprie
8.Gândește cu voce tare
9.Simte-te bine

Articolul original.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: