Gândul de seară

robbinhiggins-2763643_1280Ce m-a făcut să scriu acest post a fost un schimb de e-mailuri cu o doamnă care căuta soluții pentru patologia ei, nu o s-o numim, patologia, pentru a păstra confidențialitatea discuției. Din discuție a reieșit că doamna întrerupse-se tratamentul recomandat, e adevărat pentru că apăruseră niște efecte secundare, dar care practic o lasă fără protecție de niciun fel.

Și nu e singura…

În decursul ultimilor 5 ani, de când am început să promovez păstrarea sănătății, am primit multe mesaje de la persoane care căutau soluția „salvatoare” pentru problema lor de sănătate. Deși aveau o recomandare de la un medic alopat pentru problema lor, dar pe care au întrerupt-o, de la sine putere. Pot înțelege un efect secundar. Mama  și bunica mea a făcut efecte secundare la medicamente și le-am schimbat tratamentul.

Însă eu vorbesc de acea căutare, de ideea că trebuie să mă vindec ! Trebuie să găsesc eu ceva prin medici, vraci și babe care să mă facă bine. Pot înțelege asta ! Însă ce te faci când toate aceste soluții „găsite” nu îți rezolvă problema ? Ba, câteodată, ți-o agravează. Ce-i de făcut atunci ?

Eu sunt unul dintre medicii alopați care recomand și folosesc soluții holistice pentru mine. Le recomand ca informații pentru că nu am pregătirea necesară pentru a face din ele un tratament. Și nici nu cred că este multă lume care să se laude cu studii, observații notate, comparativ, cu lot de control, asupra acestor lucruri…Dar este ESENȚIAL să îți iei tratamentul recomandat, ÎN DOZA recomandată. Iar aici pe blog, vei putea găsi ghiduri de atitudine, ce să faci când apare un efect secundar. Ce NU TREBUIE să faci este să oprești tu tratamentul. Sau să modifici dozele… Știi de ce ? Sunt unele tratament pe care dacă le întrerupi brusc dau rebound, adică boala apare mai tare, cu mai multă putere. Sunt boli care dacă nu le tratezi, adică întrerupi tu tratamentul, se complică.

Și atunci, te întreb : crezi că îți faci vreun bine oprind tu tratamentul ?

Aici ai un exemplu de cum să procedezi dacă apar efecte secundare. Parcurge, te rog, materialul până la tratament și împrietenirea ta cu medicul tău.

Da, și cred că ăsta e sfatul acestui post : împrietenește-te cu medicul tău ! Nu-l mai percepe ca pe cineva care nu te înțelege, ca pe cineva care îți vrea răul. Ai cu siguranță discernământul de a vedea doctorii atenți la pacienți ! Și folosește-te de a doua opinie ! E foarte utilă.

Sănătate maximă !   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: