Diversiunea și apărarea inteligentă a sănătății în pandemia COVID-19

fantasy-2421248_1920Poate e cam târziu momentul în care scriu…

Am stat și am cumpănit dacă am ceva important de spus…Habar n-am…Dar ceva m-a împins să scriu…

Pentru că văd că vremea smintelii, a manipulării, a încăierării. Frate cu frate se ceartă, se contrazic, se acuză. Și mă gândesc ce-o mai fi și asta ?

Recent, după ce am revenit timid la cabinet, mă întreabă o asistentă : domnu` doctor, credeți în Coronavirus ?

Hait ! Mi-am zis…Și e o întrebare bună. Ai căscat ochii mari ? Ar fi trebuit să spun neîntârziat că da, nu-i așa ? Ei bine, am reținerile mele. Însă judecând după ce povestesc colegii mei ATI-ști, care orice s-ar spune nu sunt nici masoni, nici preocupați de cucerirea lumii sau de omorârea vârstnicilor, acest microrganism există. Nu știm exact în ce formă, unii i-au zis virus, și cel mai probabil că așa și este, alții îl numesc în fel și chip : 5G, politică de reducere a populației globului și câte și mai câte. Unii cred că nu există deloc….Iar aici trebuie să spun că n-aș vrea să aflu, din propria experiență sau a celor apropiați mie, că există ! Și nici chiar cei care strigă sus și tare conspirație, nu există, ne iau libertățile, nu cred că și-ar  dori să îl încerce….

Virusul se pare, judecând după toate dovezile obiective, științifice, că există. Punct ! E adevărat că nu prea știm ce face și cum face. Deci nici nu știm cu ce și mai ales cum să ne luptăm. La început toată lumea medicală, inclusiv OMS, intuba acești pacienți, după cum era și firesc, pentru că făceau insuficiență respiratorie acută, și asta le punea viața în pericol. De asemenea, inițial s-a crezut că e vorba de un proces fizio-patologic similar unei pneumonii. Câțiva medici italieni, inițial, au sesizat furtuna citokinică, adică organismul, prin celulele sistemului imunitar, reacționează luptându-se cu agresorul. Prima e că răspunsul imun este maximal, hiperbolic, aș putea spune, alta este că macrofagul, una din celulele sistemului imunitar, pare că joacă un rol important pentru că o ia razna. De aici și necesitatea unor terapii care să blocheze acest răspuns. Un ATI-st din New York constată că nu e neapărat nevoie să intubezi pacienții pentru că sunt câțiva parametri care nu merg cu bolile care necesită intubarea, iar manevra de intubare se pare că duce, inexorabil, la decesul pacientului. Apoi, nu se știa că sunt două tulpini, că deja, se pare, virusul a suferit o mutație, cel puțin. Deci s-ar putea că vaccinul la care se lucrează de zor, să nu fie tocmai eficient. Și, by the way, sunt vreo 19 molecule în studiu…Deci cursa înarmării s-a schimbat….

După cum poți vedea, nu știm cu ce luptăm. E povestea medicinei de-a lungul istoriei. Am mai trecut pe acolo. Am mai fost atacați…Noi, umanitatea. Și atunci nu e oare mai bine să fim precauți ? Nu e oare mai bine să suflăm și în iaurt, cum zice românul ? Cu siguranță, e retorică această întrebare. Și totuși văd oameni care, faptic, demonstrează că ei cred altceva…

Și da, noi suntem vinovați de aceste atacuri. Iar cred că protestezi… Păi sunt destule dovezi care să ne facă să spunem că ne-am căutat-o cu mâna noastră. Nu prea am înțeles de ce trebuiau chinezii să facă astfel de cercetări pe coronavirusuri, care există de foarte multă vreme. De ce americanii i-au încurajat, finanțându-le studiile ? Evident că nu mai recunosc nimic acum americanii. Sau o fac cu ajutorul PR-iștilor. De ce avem interdicții la necropsiile celor decedați de SARS-COV 2 de la OMS ? De ce avem un OMS care se finanțează 70% din sponsorizări ? Doar că să înșir câteva întrebări despre subiect…Pentru că noi oamenii, alergăm după putere, după bani, după și mai bine. Și discuția e interminabilă…Că de ce Suedezii, că de ce un soț e pozitiv și celălalt nu, că de ce nu se negativează testele deși clinica este în clară discordanță cu rezultatele testelor. De ce, probabil, există reactivitate încrucișată între testele anti-coronavirus și gripă. Sunt multe întrebări fără răspuns sau cu răspuns incert sau incomplet. Cel puțin la acest moment.

Dar asta n-ar trebui sub nicio formă să ne facă să ne încăierăm ! Am avut și eu discuții dure cu familia mea despre aceste lucruri. Și le vedem în fiecare zi, nu numai la noi. Oare e înțelept așa ? Oare nu lăsăm garda jos ? Prea jos ? Gândește-te care e posibilitatea că în fiecare țară atinsă de lock down să apară proteste pe aceleași teme și fix în aceleași momente ? Nu pare că există coordonare ? Mie așa îmi pare…Diversiunea poate exista. E cea mai ieftină modalitate de luptă. Și mă gândesc, ca să-l parafrazez pe Coșbuc, teoriile sunt undeva departe, virusul e lângă noi. Așa că focusul nostru ar trebui să fie pe lichidarea epidemiei, pentru a fi în deplinătatea capacităților de a judeca cauzele și soluțiile. E posibil să nu avem acest răstimp, dar cu siguranță trebuie să creem acea apărare în falangă a romanilor, în interiorul căreia învățații în medicină, în strategii militare, în psihologie, să poată analiza. Pentru că e un moment în care fiecare din noi, dar fiecare, trebuie să fie responsabil. E ca și cum fiecare din noi suntem inspectați de restul, în public. Nu mai merge cu lasă că va face ăla și o să beneficiez și eu. Și nu e foarte greu. Doar trebuie să respecți regulile, chiar dacă, poate ți se par inutile sau incorecte. Va veni și vremea analizei…

Iar apoi o-m putea judeca dacă e virus, natural sau creat, dacă are factori favorizanți, 5G sau nu, și care e trădător și care erou. Idei și dovezi pe blog aici mai ai despre această agresiune asupra umanității și te invit să le parcurgi pentru a putea judeca cu mintea ta.

Sănătate maximă !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: