Pot fi căștile auriculare periculoase pentru sănătate ?

Pentru că, mai ales vara, simțim aceste probleme, temperaturile ridicate și umezeala crescută le favorizează, este interesant și ce spun și fac alții legat de noile „cuceriri” ale tehnologiei. Mai jos am tradus un articol din The SUN, mai ales ca zilele trecute am avut fix discuția asta cu un tânăr de 17 ani, la cabinet.

Articolul The SUN

SUNĂ ALARMA Avertisment urgent despre Apple Air Pods și alte căști „care declanșează probleme de sănătate precum vertij și pierderea auzului”

PROPRIETARII de căști intra auriculare, cum ar fi Apple Air Pods, au fost avertizați că utilizarea acestora ar putea provoca probleme grave de sănătate, cum ar fi vertijul și chiar pierderea auzului.

Utilizarea repetată și de lungă durată a acestor gadgeturi ar putea duce la semne de avertizare, care sunt adesea trecute cu vederea, ca indicatori principali ai pericolelor pentru sănătate. Toate căștile, avertizează experții, dar mai ales cele intra auriculare, ar putea cauza o acumulare suplimentară de ceară la nivelul urechilor. „Afectează sistemul de cerumen”, a declarat cercetătorul Christian Moro pentru 7News din Australia.

„Dacă purtăm căști, așa cum vedem la căștile intra auriculare, ele ajung să comprime acea zonă.” „Acestea sfârșesc prin a bloca căile naturale de evacuare a cerumenului, le comprimă și mențin un mediu umed și cald care împiedică uscarea cerumenului și provoacă tot felul de probleme”, a continuat cercetătorul de la Universitatea Bond.

Apple a refuzat să comenteze afirmațiile, la cerea The Sun.

Dar acumularea de ceară ar putea interesa pe oricine atunci când vorbim de pierderea auzului și apariția vertijul. Această acumulare duce la scăderea de auz, care sunt adesea însoțite de durere, amețeli și vertij. Alți experți avertizează că oamenii nu s-au adaptat la această nouă tehnologie. „Tehnologia a devenit un addendum pentru corpurile noastre, așa că nici nu ne dăm seama”, a spus expertul în tehnologie Steve Sammartino.

„Ei proiectează produse de care devenim dependenți intenționat, astfel încât să își poată maximiza profiturile”, a adăugat el, spunând că confortul nu înseamnă neapărat ceea ce este bine pentru tine. În general, Moro spune să păstrați căștile departe de urechi pentru a reduce riscurile pentru sănătate.

„Este momentul să conștientizăm, că poate este timpul să luăm o pauză cu căștile.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: