Dieta dumneavoastră este plină de culoare?

Vitamine şi suplimente alimentare

Mențineți-vă bunăstarea cu ajutorul micronutrienților!

Construirea unei baze solide pentru bunăstarea corpului dumneavoastră necesită o abordare holistică. Trio-ul acesta este un concept care încurajează consumul unei cantități echilibrate de nutrienți, fiind reprezentat de cele trei părți principale ale unei biciclete, fiecare cu un rol important.

  1. Cadrul reprezintă elementele constitutive ale hrănirii noastre – proteinele, care ne susțin mușchii și structura scheletică.
  2. Lanțul bicicletei, care are nevoie de ulei pentru a funcționa fără probleme, este precum inima și circulația. Acestea au nevoie de acizi grași Omega-3 pentru susținere.
  3. Bineînțeles, o bicicletă are nevoie și de roți pentru a se deplasa, iar mintea și organismul nostru se bazează pe vitamine și minerale (micronutrienți) și fitonutrienți din surse vegetale, pentru a rămâne în cea mai bună formă și pentru ca noi să putem funcționa optim în viața de zi cu zi.

Împreună, toate componentele bicicletei alcătuiesc baza noastră nutrițională.

Întrebarea este dacă dieta noastră conține un aport suficient din acești nutrienți. Organizația Mondială a Sănătății raportează că un procent surprinzător de 75% din populația globului nu respectă recomandările conform cărora trebuie să consumăm minimum cinci porții de fructe și legume zilnic.

Cu cât dieta este mai plină de culoare, cu atât mai bine

Pentru a afla dacă dieta dumneavoastră conține suficienți micronutrienți și fitonutrienți, gândiți-vă la alimentele de culorile următoare:

  1. alb
  2. galben/portocaliu
  3. roșu
  4. verde
  5. albastru/mov

Acum testați-vă!

  1. Puteți numi trei fructe/legume pentru fiecare grup de culori?
  2. Puteți încorpora toate cele cinci culori în ceea ce consumați zilnic?

Super suplimente

Dacă vi se pare dificil să consumați suficiente legume și fructe, suplimentele care conțin ceea ce lipsește din dieta dumneavoastră pot compensa deficitele. Aici intră în acțiune suplimentele nutritive, despre care puteți afla mai multe lăsând un comentariu mai jos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: