Vi se poate întâmpla și vouă ?

FumatsicancerÎn ultimele zile am văzut din ce în ce mai multe cazuri de afecțiuni oncologice în sfera ORL. Sau mai pe scurt spus, cancer foarte mult. Din ce în ce mai mult.

De multe ori sperăm, noi medicii, ca rezultatul la biopsie să fie negativ și avem des dezamăgiri în această privință. Oameni tineri care fac abuzuri,de cele mai multe ori, de fumat și alcool, este cea mai frecventă asociere în sfera mea de activitate. O să spuneți că nu se știe, că trebuie să fiu și eu fumător ca să înțeleg ( deja mi s-au spus toate lucrurile astea). Și poate aveți dreptate… Asta în contextul în care în fiecare zi aproape dăm vești proaste pentru pacient : că are cancer.

Însă vă pot spune așa : din toate cazurile de cancer în sfera ORL, aproape 98% au în istoric fumatul și excesul de alcool. Aproape exclusiv acest tip de cancer afectează bărbații, nu că femeile ar fi scutite, dar predomină bărbații cei care sunt afectați de această boală. Și nu pot să vă spun în ce stadii poate ajunge o ființă umană, în stadiile terminale, dincolo de faptul că în România zilelor noastre nu există instituții de paleație.

Așa că dacă aveți o răgușeală care nu mai trece, de vreo 2-3 săptămâni, dacă nu înghițiți bine, dacă vă sufocați, slăbiți, vă doare ceva în gât, nu mai stați ! Mergeți la medic ! Poate vă câștigați astfel câțiva ani din viață !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: