Cum să treceți cu brio peste anotimpul alergiilor

EvitaalergiileAceste sfaturi vă vor ajuta să respirați mai confortabil atât în casă cât și afară

Nu mai e mult până când florile înfloresc, frunzele înverzesc, iar zilele devin mai lungi. Primăvara ne bate deja la ușă, dar în timp ce tranziția anotimpurilor reprezintă o schimbare binevenită, putem anticipa și o schimbare nu chiar atât de plăcută: începe anotimpul alergiilor.

Alergia este cea mai des întâlnită afecțiune cronică din Europa, conform Academiei Europene de Alergie și Imunologie Clinică. A avut loc o creștere bruscă a numărului de persoane care suferă de alergii în Europa, iar academia estimează că până în anul 2025, jumătate din populația UE va fi afectată de alergii. Mâncărimile la ochi, nasul înfundat și strănutul constant ne pot face viața inconfortabilă, însă există modalități de a combate aceste efecte. În cazul în care știți din experiențele anterioare că alergiile vă afectează în fiecare an, medicii recomandă să luațimedicamente pentru alergii cu câteva săptămâni înainte ca simptomele să apară. Vă prezentăm mai multe sfaturi pentru a reduce simptomele atunci când sunteți în casă sau în aer liber.

1. Verificați condițiile meteo online

Site-urile de meteorologie nu prezintă doar condițiile meteo generale și temperatura. Acestea vă pot oferi informații despre nivelul particulelor de polen din aer, plantele care polenizează și condițiile de vânt. După ce verificați aceste informații, vă puteți planifica ziua în mod corespunzător. De exemplu, în cazul în care aveți parte de o zi cu vânt puternic și un nivel ridicat de polen în aer, este mai bine să așteptați și să vă spălați mașina după schimbarea acestor condiții.

2. Curățare cu soluție salină

În cazul în care nu sunteți un fan al spray-urilor nazale medicamentoase, o tehnică naturală este curățarea salină. Studiile nu sunt concludente, însă unii experți sugerează că spălarea cavității nazale cu soluție salină poate ajuta la deblocarea pasajelor, curățarea agenților iritanți care cauzează alergia, refacerea umidității în cazul sinusurilor uscate și calmarea inflamațiilor din membranele mucoase nazale.

3. Curățați podeaua

Covoarele și carpetele pot reține polen și alte particule microscopice iritante. Dați cu aspiratorul în mod regulat. De asemenea, zonele de la intrare sunt locuri în care de obicei se strânge polen, așadar, curățați-vă terasa sau holul în mod regulat. Dacă este cazul, purtați o mască pe nas și gură în timp ce faceți curățenie.

4. Lăsați încălțămintea afară

În legătură cu al treilea sfat, rugați-vă oaspeții să se descalțe înainte de a intra în locuință. Dacă vă lăsați încălțămintea la ușă puteți împiedica pătrunderea alergenilor în camere.

De ce să lăsați alergiile să vă strice ziua? Cu doar câteva modificări inteligente, puteți minimiza efectele anotimpului alergiilor asupra bunăstării dumneavoastră, astfel încât să aveți o viață cât mai confortabilă.

Nu sunteți singurii…

Știați că peste 150 de milioane de europeni suferă de afecțiuni alergice cronice? Iar acest număr este în creștere, conform Academiei Europene de Alergie și Imunologie Clinică.

Dacă ți s-a părut utilă postarea, lasă te rog, un comentariu cu ce ai mai dori să afli.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: