Soluții simple pentru sănătatea noastră ?

edward-lear-1823442_1280

Recent am avut o perioadă destul de stresantă în care mă simțeam extrem de obosit și extrem de deprimat. Nu înțelegeam de ce. Analizele mele erau în regulă, dormeam suficient, cel puțin după toate standardele, adică 6 ore. Cu toate astea aveam zile în care eram adormit, nu aveam chef de nimic, și să nu fac altceva decât să aștept să ajung acasă și să dorm. Nu înțelegeam de ce. Și, cum se întâmplă uneori în viață, am avut un pacient căruia îi mergea prost, era somnolent, nu se putea nimeni înțelege cu el.

Soluția la acest caz a fost un chelator de calciu. O substanță care scoate calciu din sânge și favorizează intrarea lui în oase. Asta m-a făcut să mă gândesc că poate și eu am problemă cu calciul. Cu metabolismul lui. Sau poate cu cel al vitaminei D, mai ales că în ultima vreme nu am prea stat pe la soare, iar fixarea acestuia, a calciului, depinde de vitamina D. Și am făcut proba terapeutică. Adică am luat preparate de calciu, zinc și vitamină D. Și ce să vezi ?

Acestă stare de oboseală cronică, de indispoziție permanentă, de iritabilitate, a dispărut. Și apoi mi-am adus aminte ce citeam în cărțile din facultate, că în toate procesele musculare, în unele din cele enzimatice, dar și în unele neurologice, calciul este extrem de important. Că pe lângă aportul de calciu, trebuie să luăm în calcul și vitamina D. Foarte importantă în fixarea lui în oase și țesuturi.

Și credeți că am mai făcut ? Am comandat Calciu și Magneziu obtinut din cele mai bune surse, testat ca eficienta.

Așa încât, dacă tu sau cei din familia ta aveți această stare de apatie, oboseală, iritabilitate, nu aveți chef de nimic, mergeți la medic. Întâi la cel de familie, care vă poate recomanda un set de analize printre care este important să fie și calciul total și seric. Poate mai aveți nevoie și de alte analize, mai ales dacă aveți și alte suferințe, alte boli, care pot duce la afectarea metabolismului în general. Apoi, dacă vor fi necesare și alte investigații, la tiroidă de cele mai multe ori, sau în sfera digestivă ori în cea renală, cu siguranță că medicul de familie vă va îndruma către ceea ce aveți voi nevoie. Iar, apoi, aceste analize, vă vor putea îndruma mult mai exact, către specialitățile de care mai aveți nevoie. Că este endocrinologie, gastroenterologie, asta rămâne de văzut, în funcție de rezultate.

De foarte multe ori o stare de acest tip poate fi cauzată de un dezechilibru al mineralelor și oligoelementelor din organism. Deci este relativ simplu de rezolvat și este păcat să stai într-o stare de semiadormire, să nu dați tot ceea ce puteți familiei și societății.

Voi fi bucuros sa-ti vorbesc despre aceasta forma de Calciu și Magneziu, trebuie doar sa-mi spui ca asta iti doresti. Numărul medicului tău de familie, cred că îl știi deja.

Sănătatea maximă !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: