Știi acești sabotori tăcuți ?

diet-617756_1920Greutatea este un parametru de sănătate. Dar și social. Pentru sănătate este important să avem o greutate optimă pentru a nu suprasolicita cordul, vasele, plămânii. Pentru a nu creea condiții favorizante diabetului, altor boli de nutriție, osteoarticulare.

Dar și pentru sănătatea noastră mintală este importantă. Gândiți-vă, de câte ori nu v-ați întrebat ce părere are x sau y despre aspectul vostru fizic ? Și de câte ori nu va apucat depresia fiind nemulțumiți de cum arătați ?

Sunt câțiva factori care ne sabotează cura de slăbire. Și poate că nu ne dăm seama de toți.

  • Unul ar fi comfortul nostru. De multe ori spunem că mai avem timp mâine, sau că până la concediul de la mare mai este o lună și ai timp să slăbești. Îți spui că nu te poți abține, că este dincolo de puterea ta.
  • Consumul de alcool este un sabotor notoriu. Este știut că atunci când consumăm alcool ne scade glicemia și organismul ne îndeamnă să mâncăm. De obidei mâncăruri cu multe calorii.
  • Surmenajul este un alt perfid care ne motivează sedentarismul. Ne spunem că suntem obosiți, că avem o perioadă grea și că nu mai avem puterea să facem mișcare. Și este extrem de nociv, mai ales că mișcarea ar îmbunătăți și starea de tonifiere mentală.  De aceea spuneam în ebook-uri că somnul este poate la fel de important ca și alimentația pentru echilibrul nostru, al organismului.

Și cum putem să facem să scăpăm de acești perfizi ?

Ei bine, spunând familiei, prietenilor de planul nostru de a slăbi. Astfel, mai în glumă, mai în serios, ne vor întreba cum merge pierderea noastră în greutate. Ei, și ce le vom răspunde atunci ?

Măsurarea zilnică a greutății este un alt lucru pe care putem să-l facem pentru a avea o imagine clară a parcursului nostru.

Oglinda este un alt aliat pe care îl putem folosi, mai ales în componenta ei socială. Când mergem undeva, când ieșim din casă, să ne uităm bine în oglindă !

Și așa, sper că vom scăpa de acești sabotori tăcuți, care ne terorizează și pe care putem foarte ușor să-i înlăturăm !

Mult succes !

Un gând despre „Știi acești sabotori tăcuți ?

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: