Cum negociem să avem o greutate optimă ?

diet-695723_1920Ce faci dacă te trezești în situația în care ești supraponderal, îți crește tensiunea arterială, nu faci mai deloc sport și te întrebi ce ți se poate întâmpla ?
Acum legat de tensiune arterială, trebuie să vezi un cardiolog, să vezi dacă e vreo boală pe acolo. Eu mă îndoiesc pentru că la vârsta tânără bolile cardiovasculare sunt prezente. Dar este o bifă pe care trebuie să o dai pentru a fi sigur că totul este ok. Mai există niște produse extrase din pește care au studii medicale ce au demonstrat că reduc ateroscleroza arterială, îngroșarea pereților arteriali. Luate pot duce la reducerea riscului de a face boli grave vasculare.
Apoi reducerea greutății este un plan de cel puțin 6 luni. Da, 6 luni. Pentru că la nivelul hipotalamusului există un centrul al foamei care are rolul de termostat, ca să folosesc un termen din fizică. Adică el ține minte o greutate. Dacă tu o scazi rapid, el va face cumva și te va duce la frigider, sau la restaurant pentru a corecta acest deficit, în sensul de a o aduce la ceea ce știe el. Așa încât orice cură trebuie să fie pe termen lung. E mai degrabă o schimbare a stilului de viață. Înfometarea poate fi o soluție, dar este temporară. Și nu foarte sănătoasă, pentru că organismul în această situație folosește proteinele ca și combustibil. Nu glucidele cum ne-am dori noi. Așa că trebuie să negociem cu hipotalamusul nostru. Adică să-l luăm ușor, să-i spunem că vrem o altă greutate, să i-o arătăm, și să o menținem.
Dacă ești în lista mea de mesaje poți primi periodic informații despre menținerea stării de sănătate. Poate ai primit deja ebook-urile pe care deja le-am conceput, poate vor mai urma și altele.
De asemenea, dacă te înscrii și în grupul meu de Facebook, poți găsi deja acolo sunete care te pot ajuta în primul rând să te odihnești mai bine, condiții esențială și pentru slăbit, chiar dacă sună ciudat, dar vor avea un efect benefic și asupra tonusului tău mental, asupra încrederii de sine. Eu le-am folosit când învățam pentru rezidențiat și a funcționat brici. Sau să zic bisturiu…:) Trebuie să le folosești când te așezi în pat, nu altcumva pentru că induc somnul și dacă ești la volan, s-ar putea să nu fie tocmai nimerit…
Apoi, ce am făcut eu când am vrut să reduc greutatea a fost să folosesc batoane de înlocuire a mesei. Spre deosebire de altele, acestea sunt produse într-o manieră organică, fără adaosuri chimice, și au un gust foarte bun. Dacă le folosești poți să înlături una sau mai multe mese, deci să reduci aportul de proteine, glucide și lipide. Sunt ambalate individual și le poți lua cu tine unde ai nevoie de ele.
Un alt aliat este un extract dintr-o tulpină de copac care, în contact cu sucul digestiv, își mărește volumul, ceea ce duce la reducerea dimensiunilor stomacului, deci la atingerea senzației de sațietate mai repede, cu mai puține alimente, deci cu mai puțin aport caloric.
Pe grupul de Facebook vei mai găsi și cărți care vorbesc despre corectitudinea sau incorectitudinea alimentației noastre „moderne” și care mie mi-au cam schimbat percepția despre acest subiect.
Mai sunt și alte soluții organice, dar pe care nu le-am încercat, așa că o să-ți spun ce am auzit la alții. Se pare că regimurile alimentare ar trebui croite după genomul nostru. Fiecare din noi suntem unici, deci și regimurile alimentare de slăbire ar trebui să fie unice. Așa că sunt experți care stabilesc dietele după identificare genomului personal.
Dincolo de astea, așa cum am mai spus, și cum este împământenit, efortul fizic, creșterea cantității de efort fizic efectuat este esențial. Mai ales dacă vorbim de sedentarism. Știu că este greu, pentru că și eu mă confrunt cu aceeași problemă. Și că este o problemă de psihic. Nouă, oamenilor, ne place în cercul de comfort. Așa este creat creierul nostru. Să caute siguranța, să caute plăcerea. Și că să putem ieși de acolo, trebuie să facem eforturi.
Câteva sfaturi concrete de ieșire din zona de comfort, aplicate și de mine, ar fi :
-să îți scrii un obiectiv clar, precis, să-i dai termen,
– să spui apropiaților despre acest plan
-să te gândești la recompensele spirituale sau emoționale pe care ți le va aduce această pierdere în greutate ( de exemplu cum ai arată în haine cu 2 numere mai mici )
-să nu mai în casa alimente care te ajută să nu îți atingi planul.
– dacă cutare a reușit, e de ce să nu reușesc ?
Sunt doar câteva gânduri dincolo de care trebuie să știi că reducerea greutății este un drum lung, plin de obstacole, dar la sfârșitul căruia ai satisfacții multiple. Poate principala ar fi că nu vei face anumite boli și astfel vei putea să te bucuri deplin de viață.
Sănătatea maximă !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: