Pastilele de slăbit, da sau nu ?

tape-403595_1920Zilele trecute cineva mi-a zis, oarecum pe ton de reproș că nu este de acord cu pastilele de slăbit. Nici eu nu sunt pentru a lua pastile pentru a slăbi. Pentru că nu ne-am îngrășat luând pastile.
Eu mă refeream la faptul că poți utiliza soluții indirecte de alimentație.
Sportul și mișcarea sunt esențiale în reducerea greutății.
Însă trebuie să spun, încă odată,  că avem un „prieten” pe care îl purtăm cu noi : hipotalamusul. Aici sunt mulți centri care se ocupă de reglarea multor constante biologie. Unul dintre ei monitorizează greutatea corporală. Și cum sesizează că aceasta scade, cum face el cumva să recupereze. Este studiat și documentat. De aceea ne trezim noaptea în fața frigiderului sau la un restaurant pe care eram siguri că îl putem evita cu succes.
Și eu am zis la un moment dat că voi reuși. Că voi putea să îmi impun voința. Nu am reușit de fiecare dată…Și atunci trebuie să găsim niște soluții naturale : un extract din tulpina unui copac care își mărește volumul la contactul cu sucul gastric, reducând astfel capacitatea stomacului, deci și aportul de principii alimentare.
De asemenea, sunt alimente naturale, care pot să înlocuiască mese din timpul zilei. Supe, batoane înlocuitoare. Toate produse în ferme organice, după rețete care respectă fiziologicul. Îți spun din experiențe personale. Sunt cărți întregi scrise pe aceste subiect unele din ele foarte respectabile. Și poți afla mai multe înscriindu-te în grupul meu de Facebook, și chiar să descarci gratuit cărți și materiale concrete care te pot ajuta să reduci din greutate și să-ți modifici stilul de viață în așa fel încât să îți păstrezi sănătatea.
Și eu am avut o atitudine asemănătoare cu e ta, condescendentă, legat de subiectul alimentației vegetariene. Nu, n-am devenit vegetarian sau rovegan între timp. Dar am studiat, printre altele studiul China, pe care îl găsești pe grup, și nu numai. Apoi am început să privesc lucrurile din alte puncte de vedere.
Toate produsele de care ți-am pomenit aici le-am încercat personal. Unele sunt cap de serie în branșa lor și asta de zeci de ani. Și am folosit nu numai produse pentru slăbit, ci și produse de păstrarea sănătății, toate având același lucru în comun : calitatea. Este important de spus că pe lângă soluțiile deja pomenite, care sunt adjuvante, care ne ajută să reducem aportul de calorii, trebuie modificat stilul alimentar. Va fi o luptă sisifică altfel…Trebuie în decursul a șase luni, un an să renunți la alimentație proinflamatorie, cum i se mai spune mai nou, adică la zahar, carne, alimente super procesate. Știu că sună aiurea ! Și pentru mine a sunat la fel când am aflat prima dată ! Însă când o să te uiți la datele științifice, la faptul că poți să-ți scurtezi sau să-ți lungești zilele doar controlând ce bagi în guriță, poate perspectiva se va schimba. Voi reveni asupra acestui subiect cu date mai amănunțite într-un alt post.
Sper că te-am provocat și dacă ai să ai nevoie de informații suplimentare, aș fi mai mut decât bucuros să-ți răspund.
Sănătate maximă !

Un gând despre „Pastilele de slăbit, da sau nu ?

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: