Sunt toate vitaminele la fel ?

spirulina-1829077_1920Nu știu exact care este părerea ta despre suplimentele nutritive…
Eu știu că mi-am schimbat-o în ultimii ani. Eram sceptic, ba chiar condescendent, ca medic alopat, aveam o părere vecină cu ironia când venea vorba despre rolul fitonutrienților în menținerea homeostaziei, adică a echilibrului orgnismului.
Apoi mi-a căzut în mână studiul China, un studiu făcut după toate normele științifice, care a studiat corelația dintre alimentația bazată pe produse animale și bolile cardiovasculare, cancer. M-a pus pe gânduri…
Am început să caut, să văd dacă datele acelea le-au mai găsit și alții. Și da, se confirmau și din alte surse. Ei și atunci am încetat să mai fiu ignorant.
Știam că organismul, creierul mai ales, dar și celelalte organe folosesc glucoza ca și materie primă. Dar sunt importanți și neuromediatorii, niște substanțe care contribuie la transmiterea influxului nervos, și care asigură stabilitatea membranelor celulare și astfel evită moartea prematură celulară. Mai pe scurt, că există un proces antioxidativ la nivel celular. Acest are nevoie de materii prime pentru a putea funcționa optim. Unele dintre acestea trebui aduse din exterior, prin aport, de cele mai multe ori de legume și fructe.
Un studiu recent făcut în Uniunea Europeană a constat că doar 25% dintre noi consumă cele 5 prânzuri zilnice de fructe și legume….
Și atunci e nevoie de suplimentarea lor. Cel mai comod prin capsule care să conțină fitonutrienții necesari. Pentru că altfel ar trebui să mâncăm cantități imense de fructe și legume pentru a avea aportul necesar. Așa, un comprimat poate asigura comfortabil aportul necesar.
Suplimentul de vitamină B de care ți-am mai spus este obținut din spirulină. O să spui că sunt așa de multe variante că nici nu știi pe care să o folosești. La mine a fost simplu. Știind că forma pe care o iau eu este produsă de liderul în materie, produsă în ferme organice, certificate și care asigură un mediu alcalin necesar obținerii unei forme foarte pure de spirulină. Din această se extrag cele 8 forme de vitamină B necesare menținerii proceselor fiziologice.
Acest supliment îți oferă o capacitate mai mare de a te concentra,  de a face față mai bine oboselii, deci vei putea să îți faci și programul de acasă, îți va permite să nu mai ai acele dureri de cap atunci când te trezești după un somn greu, mai ales dacă ai lucrat noaptea. Nu îți recomand să o iei înainte de culcare. S-ar putea să nu mai poți dormi. În rest, efectele ei sunt certe.
Este adevărat că este un pic mai scumpă decât celelalte forme de pe piață, dar având în vedere că multe din produsele „bio” nu conțin ce declară, că multe dintre ele nu sunt condiționate în așa fel încât să fier naturale, am optat pentru cei pentru care știam este esențială calitatea produsului, cărora știam că le pasă de mine, clientul și partenerul lor de afacere.
Ce să fac ? Eu sunt un pic mai pretențios…Experiența corporatistă m-a învățat că atunci când promovezi calitate, clientului îi este clar că îți pasă de el și te apreciază că îi aduci ceva de care el chiar se folosește.
Experiența mea a confirmat faptul că se absoarbe mai bine datorită stratului diferit de excipienți, ceea ce-i permite o eliberare de 8 ore, spere deosebire de celelalte forme, ceea ce înseamnă că vei fi protejată de oboseală întreaga zi. Și ce este interesant este că și ceilalți cărora le-am recomandat-o mi-au confirmat efectele constatate.
Doza este de o tabletă pe zi, se pot face cure de câte 3 luni sau chiar, așa cum fac eu, o administrare permanentă, mai ales dacă ai o activitate intelectuală intensă.
Dacă vrei să știi și mai multe despre această vitamină B, cum ar fi de unde să o procuri, sau cu ce alte suplimente poți să o mai asociezi pentru a obține efecte maximale, nu ezita să mă contactezi.
Toate bune și sănătate maximă !

Dacă vrei să știi mai multe despre acest subiect și cum ar putea să te ajute să atingi greutatea pe care ți-o dorești, lasă un comentariu „Detalii” și voi fi mai mult decât bucuros să ți spun mai multe.

3 gânduri despre „Sunt toate vitaminele la fel ?

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: