Vă doare urechea ?

Pentru ca vara otitele, mai ales, cele externe, sunt in toi, am reluat postul de mai jos. Sa va fie de folos !

Nu trece gardă fără 2-3 cazuri de pacienți ce vin la spital plângându-se de dureri auriculare sau dureri de ureche. În general vara acest lucru se întâmplă mult mai frecvent vara pentru că umiditatea crește, temperatura de asemenea, și toate acestea duc la condiții favorizante apariției otitei externe sau medii.

Este important de știut că :

  1. Nu este bine să folosiți bețișoare pentru igiena auriculară. Făcând asta răniți pielea conductului auditiv care este fină și subțire și creați condiții favorabile infecțiilor. Cutuma conform căreia toaleta se face mai eficient cu aceste bețișoare trebuie să cadă. Ceara se produce în conductul auditiv extern, către pavilion și nu înăuntru. Folosind aceste bețișoare nu faceți altceva decât să împingeți ceara către timpan și eventual să îl răniți.

Citește articolul aici

3 gânduri despre „Vă doare urechea ?

Adăugă-le pe ale tale

  1. Buna!
    Nu stiu ce sa spun… cred ca am avut odata, in copilarie otita si m-am speriat. M-am trezit in miezul noptii si i-am spus mamei ca am un soricel in ureche si trebuie sa il scoatem… asta dupa ce umblasem mai bine de o luna de iarna fara caciula pe cap in ciuda insistentelor parintilor.
    O zi frumoasa!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: