Cum faci cu asta ?

blur-1869227_1920Azi este o zi de război… Război de gherilă. 🙂 Dacă și tu încerci să slăbești, știi ce spun aici. E acel război de gherilă, în care își propui un obiectiv și brusc te trezești că ești în spatele liniilor inamice.

Nevoia de a mânca ceva dulce este foarte greu de gestionat. Și asta mai ales dacă obiceiul ăsta este vechi. Creierul este obișnuit cu glucoza, și asta și pentru că el funcționează doar cu glucoză…Dar și pentru că noi l-am obișnuit așa.

Hipoglicemia este și ea responsabilă de nevoia de a mânca dulce. Mai ales că atunci când ținem o dietă metabolismul nostru este dat peste cap. Și atunci vrem să mâncăm dulce…

Și s-a ales praful de toată dieta….

Și atunci cred că o soluție ar fi să recurgem la fructe, ce au calorii puține, în același timp satisface nevoia de gust dulce. Variantele sunt multe : caise, mere, stafide, pepene roșu. Mai sunt soluții de asociere a acestor fructe. Fie că le mănânci ca atare, în amestec, fie că le dai la blender și poți să adaugi un pic de miere de albine.

Important este să nu percepi acest lucru ca pe o corvoadă. Pentru că atunci va trebui să-ți pui la lucru voința. Și voința are o capacitate limitată… Asta e dovedit, și nu o spun eu, ci studii pe subiect.

Apoi, ține-te ocupat. Cât mai ocupat, însă nu te înfometa pentru că atunci dai senzației de foame putere. Ține-o așa măcar două săptămâni și apoi vei vedea că îți este mai ușor. De ce ? Pentru că vei crea astfel o nouă obișnuință. Și încet, încet vei câștiga obiectivul tău.

Spune-mi, te rog, prin comentarii, ce părere ai de asta.

Tu cum faci să lupți cu nevoia de a mânca ceva dulce ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: