Faci aceste 5 greșeli în cura de slăbire?

Dacă eforturile tale de a scădea în greutate nu dau rezultate, este posibil să faci una dintre aceste greșeli comune. Articolul original e aici.

În mod normal, aceste 5 greșeli în cura de slăbire pot să-ți saboteze eforturile suficient pentru a determina creșterea în greutate. Iată cum poți obține greutatea pe care ți-o dorești, în mod corect.

5 greșeli comune de pierdere în greutate

Poți să îți atingi cu succes obiectivul de scădere în greutate dacă eviți pas cu pas aceste greșeli obișnuite care pot să-ți apară în drum.

1.Evitarea alimentelor sănătoase. Fără să realizezi acest lucru, este posibil să fi evitat cele mai bune alimente.
2. Exerciții fizice rare sau necorespunzătoare. Stabilirea unor obiective greșite te poate frustra.
3. Obiceiuri alimentare necorespunzătoare. Veți fi surprins de cât de ușor se pot strecura în ziua ta.
4. Zahărul. Insidios, dulce, zahărul este cel mai mare inamic atunci când încerci să slăbești.
5 Alimente convenționale. Aceasta poate fi cea mai mare greșeală pe care o faci.

Experiența ta trebuie „transformantă”. Și beneficiile pentru sănătate? Vor fi de neprețuit.

Evitarea alimentelor sănătoase
Nu ai timp, te străduiești prea tare ? Sau poate că nu o faci destul ? De ce este posibil să eviți alimente sănătoase ? Ilogic, dar atât de mulți fac asta. Este posibil să eviți alimentele sănătoase deoarece crezi că mâncarea lor nu te va satisface. Sau poate că gusturile tale nu sunt încântate de această mâncare. Papilele gustative se obișnuiesc cu alimente în timp. Alimentele nesănătoase pot să îți creeze niște obiceiuri, făcându-ți pofta de mâncare nesănătoasă (poftă de dulciuri, cereale puternic procesate sau alimente prea grase). Preferi aceste alimente în detrimentul celor sănătoase.

Reeducă-ți gusturile
Din fericire, acest model de aversiune față de alimentele sănătoase poate fi modificată. Îți poți reeduca gusturile! Este posibil prin evitarea alimentelor :

-super sărate,
-făcute cu zahăr prelucrat,
-cu conținut ridicat de grăsimi.
Soluție: Redescoperire vs. Restricție
Evitarea alimentelor super-sărate, dulci și grase îți va reorganiza gusturile. Pentru a ajunge acolo, va trebui să fii hotărât și perseverent. Atât psihologia cât și fiziologia se vor schimba. Vei fi răsplătit atunci când vei redescoperi aromele alimentelor intregrale, a hranei integrale sau puțin procesate. Ai început vreodată o nouă dietă prea dornic și ai exagerat ? Limitându-te prea mult, de exemplu, trăind numai cu țelină întreaga zi, s-ar putea să eviți alimentele sănătoase. O abordare mai bună este să începi cu o gamă largă de alimente sănătoase, pe placul tău. Transformă acele frunze verzi, plictisitoare, într-o petrecere, adăugând în legume de toate culorile (morcovi, ardei, varză roșie) și un pic de oțet balsamic foarte bun.

Exerciții fizice rare sau necorespunzătoare
Nu ai timp, te străduiești prea tare? Sau poate că nu o faci destul ?

Cum să faci exerciții într-un mod care să te țină motivat ? Viața ta e plină. Acest lucru poate face dificilă intrarea într-un program de exerciții fizice. Ce te poate demotiva? Nu te entuziasmezi des despre acest lucru. Când îți faci timp de mișcare, ești descurajat sau constrâns de timp, astfel încât faci exercițiile necorespunzător. Sau lucrezi din greu la sală cu sentimentul vinovăției pentru ședințele ratate. Sunt obiectivele stabilite prea mari? Când stabilești obiective care sunt prea mari, vei eșua. Când nu reușești, vei înceta să mai  încerci. În schimb, stabilește-ți obiective realiste, realizabile și practice. Poți rămâne motivat prin stabilirea unor obiective mai mici.

Soluție: împarte obiectivele mari în pași mai mici
Stabilește un obiectiv mic, unul pe săptămână. În fiecare săptămână, reevaluază. Ai reușit să faci mișcare 30 de minute  de trei ori pe săptămână, cum ți-ai propus? Te-ai simțit confortabil? Dacă nu, regândește-ți planul. Poate că împărțirea în două plimbări de 15 minute este mai accesibilă în programul tău. Dacă ai reușit, fă-ți timp pentru a sărbători. Apoi, mergi la pasul următor. Ruperea obiectivelor mai mari, cum ar fi activitatea fizică mai frecventă, în pași mai mici te va ajuta să îți atingi cu succes obiectivul final al pierderii în greutate.

Obiceiuri alimentare proaste
Atât de subtil și de nebăgat în seamă … poate că nici măcar nu știi că le ai. Ai sărit vreodată peste vreo masa sau ai ciugulit înainte de cina? Obiceiurile alimentare rele sunt mascate. Crezi că nu le faci ? S-ar putea să fii surprins când îți vei da seama că toate aceste obiceiuri obișnuite de zi cu zi sunt de fapt obiceiuri alimentare proaste:

-ciugulit înainte de cină
-gustări după cină
-sărit peste mese

Care e răul?
Ciugulitul din frigider înainte de cină sau gustarea cu 3-4 ore înainte de culcare îți aduc caloriile de care nu ai nevoie. Ai nevoie de mese regulate, de alimente sănătoase întregi care să te mențină sătul/ă și satisfăcut/ă. Nu sări peste  mesele – care te pot înfometa.

Soluție: Nu te înfometa și nu te ghiftui
Aceasta este o mantra a medicilor și dieteticienilor. Lăsă-ți corpul să intre într-un ritm în care să acorzi atenție indiciilor pentru foame și sațietate. Mănâncă când ți-e foame, nu aștepta să fii înfometat/ă. Nu mai mânca când ești plin, nu ghiftuit. Practică utilizarea Scalei de foame.

Subversiv, dulce, zaharul se ascunde pretutindeni. Și nu – nu e prietenul tău.

Dar … zahărul are un gust bun. Da, zahărul are un gust bun. Dar este unul dintre cei mai răi dușmani când încerci să slăbești. De asemenea, zahărul împiedică capacitatea ta de a recunoaște și de a aprecia dulceața alimentelor naturale întregi, cum ar fi fructele. Încearcă să mănânci o cireașă delicioasă. Apoi mănâncă o bomboană urmată de o a doua cireașă. Vei observa cum bomboanele schimbă capacitatea gustului tău de a aprecia cea de a doua cireașă. Chiar și alimentele sănătoase au adăugat zahăr. Te poate șoca, dar merită: fă-ți timp pentru a citi etichetele. Multe băuturi și mâncăruri ambalate, chiar și cele despre care ai crezut că sunt sănătoase, conțin zahăr adăugat. Fie că este vorba de miere sau sirop de arțar, este vorba de zahăr simplu. Toți cresc, intens, densitatea calorică a dietei.

Toate acestea sunt zahăr:

Miere
melasă
Sirop din esență de arțar
Trestie de zahăr
Soluție: elimină zahărul
Știi că o cola obișnuită are 39 de grame de zahăr ? Este aproape o treime din o ceașcă de zahăr. Renunță la zahăr și vei slăbi.

Alimentele convenționale
Automate de snaksuri și alte locuri de unde cumpărați astfel de alimente convenționale pot fi cea mai mare greșeală pentru dietă.

Alimentele foarte prelucrate, caloric-dense nu sunt ceea ce ai nevoie. Alimentele ambalate sunt adesea bogate în zahăr, conțin cereale super-procesate și sunt ambalate cu grăsimi sau uleiuri. Gustările pentru automate sunt de obicei foarte dense caloric. Exact ceea ce nu ai nevoie dacă încerci să slăbești. Ele pot fi, de asemenea, foarte sărate. Acest lucru te poate face să cumperi și sucul îndulcit din acel automat. Există opțiuni mai sănătoase. Companiile fac automate cu alimente sănătoase cum ar fi fructele proaspete, batoanele pentru copii cu morcov și hummus precum și apa. Dacă te afli într-o clădire unde există o mulțime de pasionați de diete sănătoase, mergi împreună cu ei și întreabă-i de un automat cu mâncare sănătoasă.

Soluție: Ia comfortul cu tine
Mai bine, eviți în totalitate automatele de mâncare. Fă-ți obiceiul de a-ți lua prânzuri sănătoase la pachet, fie de acasă, fie de la magazinele sau restaurantele pe care le cunoști ca servind mâncare sănătoasă, plus două gustări sănătoase: una pentru jumătatea dimineții și una pentru după-amiază. Este cel mai bun mod nu numai de a arăta mai bine, dar și de a te simți mai bine, toată ziua.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: