Cât de sănătos e prea sănătos ? UE avertizează cu privire la suplimentele pentru ceai verde

teacup-2325722_1920BRUSSELS (Reuters) – Luarea în doze mari de suplimente care conțin extracte de ceai verde ar putea fi asociate cu leziuni hepatice, potrivit noilor cercetări ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA).

Infuziile de ceai, folosite pentru prepararea ceaiului, sunt încă considerate sigure. Ceaiurile instant sunt, de asemenea, sigure deoarece conțin niveluri mai scăzute ale antioxidanților prezenți în mod natural în ceaiul verde, a afirmat EFSA din Parma.

Consumul prea multor dintre acești antioxidanți poate fi dăunător, motiv pentru care cantitatea conținută în suplimente poate avea un efect nociv asupra ficatului.

Cele mai multe suplimente oferă un aport de 5 mg până la 1000 mg, în timp ce infuziile de ceai conțin în mod obișnuit numai 90 mg până la 300 mg, susține EFSA, care supraveghează siguranța alimentară în Uniunea Europeană.

Cercetătorii au stabilit ca consumul de peste 800 mg pe zi a condus la riscuri mai mari de sănătate, dar EFSA, au spus experții, nu a putut determina încă doza de supliment care ar fi în întregime sigură.

Cu toate acestea, consumul ridicat de ceai verde în infuzie nu a indicat afectarea ficatului datorită faptului că băuturile au o concentrație mai scăzută de antioxidanți.

SOURCE: https://bit.ly/2J5fUnD

EFSA J 2018.

Sursa : Medscape

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: