Durerile de oase pot fi legate de ce mâncăm ?

Durerile osteoarticulare sunt foarte comune la vârste înaintate, deși după mine, asta este o prejudecată. Mulți dintre voi mi-ați spus că ați fi interesați în a afla soluții pentru aceste situații. Mai jos aveți un video creat, pe baza datelor științifice din studii mai vechi și mai noi, mai mari sau mai mici, despre cum putem să prevenim aceste dureri osteoarticulare legate de vârstă.

Alimentația este placa turnantă a acestor soluții. Deși pare fără nicio legătură, ceea ce mâncăm este ceea ce ne face bine sau rău articulațiilor. O dietă mai bogată în fructe și legume este protectoare față de aceste dureri. Un studiu recent efectuat în Europa a constatat că 75% dintre noi, europenii, nu mâncăm cele 5 porții necesare unui aport normal de fitonutrienți. Adică 3 din 4 dintre noi nu mâncăm suficiente fructe și legume !

De ce se întâmplă asta ? Pentru că alimentați bogată în alimente derivate din produse animale este bogată într-un precursor al prostaglandinelor, substanțe pro-inflamatorii din organism al cărui rol este foarte important în procesul de apărare al organismului, ceea ce duce la o creștere a concentrației de prostaglandine din organism. Astfel organismului îi este semnalizat că este atacat iar el reacționează tinzând să izoleze agresorul. Problema este că „agresorul” este chiar țesutul lui propriu și astfel apar artritele degenerative, chiar și unele forme de cancer pot fi amorsate prin acest mecanism. O astfel de situație este cancerul mamar.

Așadar, soluțiile pentru a evita durerile osteo-articulare legate de vârstă sunt :

-să consumăm cel puțin 5 orții zilnic de legume și fructe, iar dacă nu putem, din diverse motive să facem asta, putem utiliza suplimente care conțin fito-nutrienții necesari. Ăsta este un post care vă vorbește despre o posibilă soluție naturală, adjuvantă, pentru durerile osteo-articulare.

-să reducem alimentația bogată sau bazată pe produse animale care are un efect proinflamator. Iar aici aveți un post care detaliază acest aspect.

-să facem mai multă mișcare, indiferent cât de intensă este. 20 de minute de plimbare în ritm lejer este și ea benefică.

-să vă investigați starea de sănătate. Durerile osteo-articulare pot și manifestarea unor alte boli, unele mai ușoare, altele mai severe și mai important de moitrizat.

Îmi doresc ca aceste sfaturi simple și relativ cunoscute să vă ajute să scăpați de durerile osteo-articulare și să vă puteți bucura de viață fără a fi limitați din cauza unei mobilități reduse !

Sănătate maximă ! 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: