Nucile și colesterolul

Cum te-am obișnuit deja, îți semnalez tot felul de informații aflate de la experți în abordarea stării de sănătate. Pentru că este mai ieftin, mai puțin dureros și dă rezultate mult mai bune decât abordarea stării de boală. Așadar încercăm să facem împreună prevenție.

Dr. Michael Greger este autorul cărții „Cum să nu mori”, și care abordează soluții medicale alternative sau individualizate, cum mai sunt numite în ultima vreme. Dr. Greger analizează câteva studii ce au vizat corelația între consumul nucilor de Brazilia și evoluția profilului lipidic, în speță LDL-colesterolul, cel „rău” și a HDL-coletsrolului, cel „bun”. Și, cum era de așteptat, consumul unei nuci de Brazilia pe săptămână ameliorează pe termen lung profilul lipidic. Adică scade LDL-colesterolul și crește HDH-colesterolul. Ce înseamnă asta ? Pentru hipertensivi sau pentru cei care au angină pectorală sau au stenturi, sau alte proceduri de restabilire a fluxului coronarian, o prevenție, o protecție suplimentară împotriva riscului unui nou eveniment coronarian. Mai jos aveți video-ul creat de dr. Greger.

Nucile braziliene le poți găsi și în România, dar este important de știut că au și efecte toxice consumate în cantități mari. Astfe încât consumu unei nuci braziliene pe săptămână este suficient pentru a avea efectul protectiv și nu duce la efectele toxice. O să găsești probabil pe net recomandări de până la 6 nuci ca și consum, însă cred că atitudinea precaută este recomandată.

Alternativa este utilizarea acizilor grași omega. Este deja clasic, deși controversat, acest subiect. De ce controversat ? Pentru că recent au fost publicate studii care au constat că pentru pacienții cu stadii severe de boală coronariană care au suferit și intervenții chirurgicale pentru asta, stenturi say chiar by pass coronarian, nu reduc mortalitatea. După mine, era și de așteptat acest lucru. E ca și cum ai aștepta ca la o fractură o frunză de varză plasată deasupra fracturii să reducă angulația și incongruența fragmentelor osoase. Trebuie manevre de manipulare în focar, adică trebuie tras osul, popular vorbind, și imobilizat apoi. Așa și aici. Sigur că dacă ai o stenoză, o îngustare a coronarelor, arterele care hrănesc mușchiul inimii, de peste 75% trebuie rezolvat chirurgical și nu cu tratament medicamentos. Însă datele sunt certe, acizi omega 3 au un efect cert de reducere a colesterolului. Sursa acestor acizi este importantă. De cele mai multe ori sursa lor sunt peștii. Însă în ultima vreme s-a constatat că acești pești, unii dintre ei, au în corpul lor cantități mari de mercur sau alte metale grele !! Astfel încât putem constata că pe lângă efectul benefic mai avem și o intoxicație ce poate avea efecte destul de proaste. Eu am găsit o sursă de acizi omega 3 care folosește pești de mare adâncime din Marea Nordului, care sunt verificați la pescuire și apoi pe parcursul procesului de extragere. Dacă vrei să știi mai multe despre această formă și cum poți intra în posesia ei, lasă un comentariu în pagina articolului și-ți oi spune tot ce știu despre subiect.

Cert este că natura îți dă soluții la multe probleme, trebuie doar să știm despre ele.

Sănătate maximă !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: