Există argumente pentru pastilele de slăbit ?

Despre pastilele de slăbit am mai scris aici și cred că și tu simți că nu e cea mai bună soluție. Sigur este foarte comod să iei niște pastile și să slăbești câteva kilograme. Dar nu așa am pus kilogramele suplimentare pe noi, nu ?

Dr. Greger trece în revistă câteva studii care au constat că aceste pilule au o serie de efecte secundare. Dintre acestea sunt menționate efecte pe sistemul cardiovascular, cu lezarea vaselor mari și a valvelor cardiace, favorizează apariția cancerelor de tiroidă și nu numai, efecte psihiatrice, depresia și tendințele suicidale sunt favorizate de aceste medicamente. De asemenea, efectele digestive sunt destul de incomfortabile pentru că medicamentele favorizează diaree și defecarea necontrolată.

Sunt menționări despre efecte secundare nelistate, adică nu prea se știe exact care sunt toate efectele secundare ale acestor medicamente. Durata de viață pare că este influențată negativ de tratamentul acesta. Mai ales că reducerea greutății în aceste studii nu a fost mai mare de 4 kilograme și menținerea acestei reduceri nu a depășit 3 luni. Costul este un alt dezavantaj, ele fiind destul de scumpe.

După cum vezi, sunt numai argumente de a renunța la gândul că pastilele de slăbit pot fi eficiente. Ba dimpotrivă. Așa încât rămân soluții deja știute, și logice, modificarea alimentației și a stilului de viață.

Sănătate maximă !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: