Vulnerabilitate scăzută la COVID prin diete pe bază de plante

Într-un articol de opinie publicat într-un număr recent al The Washington Post,
Dr. Saray Stancic a remarcat un studiu recent asupra lucrătorilor din domeniul sănătății care
au prezentat date care arată că oamenii care au urmat, în mare măsură, o dietă pe bază de plante
au avut un risc redus cu 73% pentru formele moderate până la severe de COVID în comparație
cu cei care urmează alte tipuri de diete. În articol, dr. Stancic propune o strategie în trei puncte care ar putea fi urmată în comunitatea medicală pentru a contribui la îmbunătățirea sănătății generale a populației și la reducerea infecției COVID. Acești pași sunt sugerați pentru ca medicii să includă diete pe bază de plante în tratamentul pacienților cu boli cronice subiacente atunci când este cazul, când medicii consideră că este o chestiune medicală.
Urgența de a trimite pacienții către dieteticieni autorizați atunci când aceștia pot fi ajutați prin intervenții pe dietele lor și că spitalele, prin educarea pacienților, familiilor acestora, personalului medical și vizitatorilor oferindu-le diete pe bază de plante în alimentele în instituțiile lor, dau un exemplu bun pentru nutriție.

De altfel nu vorbim de nicio noutate efectivă. Hipocrate a spus-o acum 2000 de ai și mai bine : „fă din masa ta medicamentul tău.” Sunt cunoscute efectele nocive sau pozitive ale diverselor tipuri de diete asupra sănătății. Dar ce se promovează mai rar este că acest comportament alimentar poate fi folosit ca și tratamente ! Și nu doar în cazul infecțiilor respiratorii, inclusiv cu COVID. Nu în toate, această dietă, plus suplimentarea cu fito-nutrienți, a demonstrat un impact pozitiv pe evoluția unor boli precum angina pectorală, hipertensiunea arterială, diabet, boli autoimune, chiar afecțiuni oncologice.

Aici, în acest post, am detaliat și chiar am pus link-uri către clinici care practică această abordare, e adevărat, toate din Statele Unite. Și să nu crezi că medicii care se ocupă de aceste clinici sunt doar dieteticieni. Nu! Unii au fost chirurgi cardiovasculari, alții neurologi și multe alte specialități. Studiul China a fost unul din momentele de început ale acestui curent. Și îl poți găsi aici, gratuit, ca și alte cărți utile pentru o abordare mai eficientă a păstrării sănătății.

Articolul original.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: